Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 18-08-2008

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Op de Van Heuvengoedhartlaan heeft de politie in de nacht van zondag 17 op maandag 18 augustus twee mannen aangehouden voor belediging.

Rond 00.45 uur kwam een aantal meldingen binnen van overlast in de omgeving van de Van Heuvelgoedhartlaan. Ter plaatse troffen agenten een man aan die het nodig vond om direct de agenten te beledigen. Hierop werd de 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Tijdens het aanhouden ging een 20-jarige man uit Utrecht zich met de politie bemoeien. Hierop werd ook hij aangehouden. De Utrechters werden ingesloten voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 17 op maandag 18 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over de Letschertweg rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren. De automobilist was inmiddels de Rijksweg A12 op gereden. Bij een benzinestation ter hoogte van Driebergen werd de 27-jarige man uit Westervoort aan de kant gezet.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 455 ug/l uit. Tevens bleek dat het de vierde keer was dat de man onder invloed achter het stuur zat. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor diefstal van bouwterrein

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij op een bouwterrein bezig waren kabels te stelen.

Getuigen belden omstreeks 18.35 uur naar de politie omdat zij zagen dat twee jongens bij een bouwterrein aan de Belcampostraat een slot van een hek hadden geforceerd. De jongens gingen met een scooter het bouwterrein op. Ter plaatse zagen agenten twee jongens op het terrein lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie zette de jongens het op een lopen. Na een korte achtervolging konden beiden worden aangehouden. De verdachten, 17 jaar en afkomstig uit Utrecht, werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Oplichting

UTRECHT Een 32-jarige vrouw heeft de afgelopen maanden bij tientallen bewoners in de wijken Tuinwijk, Tuindorp en Voordorp aangebeld met de smoes dat zij in verband met een bloeding geld nodig had om naar het ziekenhuis te gaan.

Zij beloofde dit geld later weer terug te betalen. De vrouw is een oplichtster. Al diverse keren werd ze aangehouden maar ze blijft doorgaan met haar praktijken. Mocht de vrouw bij u aanbellen, neemt u dan direct contact op met de politie en leen de vrouw geen geld.

Denkt u in het verleden de vrouw aan de deur te hebben gehad, doet u dan aangifte van (poging tot) oplichting. Hoe meer aangiftes bij de politie binnenkomen, des te groter is de kans dat de vrouw voor langere tijd van de straat blijft.