Duits-Nederlandse Handelskamer

Den Haag 15.08.2008
DNHK brengt energiebedrijven in contact met Duitse klanten

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) biedt energiebedrijven uit Nederland in februari 2009 de mogelijkheid om zich aan het vakpubliek in Duitsland en Oostenrijk te presenteren. De DNHK organiseert zowel voor de beurs E-World 2009 in Essen alsook voor de Energiesparmesse in Wels (Oostenrijk) grote Holland-stands.

De E-World in Essen behoort tot de meest belangrijke beurzen voor de water- en energiemarkt. Ze vindt van 10 t/m 12 februari 2009 plaats en zal 16.000 vakbezoekers uit 21 landen en 460 exposanten uit 25 landen aantrekken. De E-world is dan ook de beurs bij uitstek om te exposeren waneer u op het gebied van energie of water actief bent, benadrukt Alexandra Löhr van het DNHK-kantoor in Berlijn.

De Energiespar Messe in het Oostenrijkse Wels van 25 februari t/m 1 maart 2009 is de Europese topbeurs op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Elk jaar verwelkomt deze beurs rond 900 exposanten en ruim 100.000 bezoekers. Hiermee is de Energiesparmesse de belangrijkste vakbeurs in Europa op het gebied van energiebesparing en energie-efficiënt bouwen, aldus Löhr. Ook sanitair- en duurzame energie-oplossingen staan dit jaar centraal.

Ondernemingen, die zich op een of beide Holland-stands willen presenteren, krijgen ook de kans om deel te nemen aan een matchmaking event met Duitse en Oostenrijkse partners, zegt Alexandra Löhr. Dit betekent dat de DNHK Duitse en Oostenrijkse zakenpartners, klanten en potentiële opdrachtgevers zoekt, selecterd en tijdens de beurs aan de Nederlandse participanten voorsteld. Daarnaast wordt de zakenreis met een PR-campagne voor alle deelnemers aangevuld.

De Holland-stand op de E-World biedt plaats voor 15 bedrijven. Op de Energiesparmesse kunnen twaalf bedrijven zich presenteren. De kosten voor de standbouw, PR, matchmaking etc. worden voor beide beurzen door de EVD overgenomen. Deelnemende bedrijven betalen daarom slechts de kosten voor de eigen standoppervlakte, de servicekosten en de reis- en verblijfskosten.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de beurzen en de aanmeldingsprocedure terecht bij Alexandra Löhr, E-Mail a.loehr@dnhk.org, Tel. 070 3114 134. Aanmelden is mogelijk t/m 17 oktober 2008.