Datum: 18 augustus 2008


---

Leiden Aanhoudingen na vernieling De politie heeft zondagavond 17 augustus drie Leidenaren van 15 en 16 (2) aangehouden op verdenking van het vernielen van een abri bij een bushalte op de Vossemeerlaan. Een getuige belde de politie waarna deze vier jongens op een bankje op 't Joppepad aantrof. Op basis van de opgegeven signalementen en de grote stukken bakstenen op het bankje naast de jongens werden de vier aangehouden. Op het moment dat de jongens naar de politie auto werden gebracht ging één van hen, een 15 jarige Leidenaar, er vandoor. De politie verwacht ook hem binnenkort te horen.

Leiden Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus twee Leidenaren van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van vernielingen. Getuigen zagen hoe één van de twee jongens op de Lange Mare fietsen oppakte en weer weggooide. Deze persoon zou ook tegen enkele auto's hebben getrapt waardoor schade was ontstaan. De politie trof de twee aan op de Lange Mare en hield ze aan. De 19 jarige verdachte heeft de vernielingen bekend. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Auto over de kop op N11 Zondag 17 augustus vond er een verkeersongeval plaats op de N11 in de richting van Leiden. Een 23 jarige automobilist uit Leiden haalde een 55 jarige bestuurder uit Gouda in. Tijdens het inhalen kwamen de twee auto's in botsing, mogelijk kwam de Gouwenaar door de wind even op de linkerrijstrook. Door de botsing sloeg de auto van de Gouwenaar meerdere keren over de kop. De Gouwenaar en nog vier inzittenden raakten licht gewond en werden naar verschillende ziekenhuizen in de regio overgebracht. De politie stelt een onderzoek in en moet deze personen nog horen over het ongeval.

Waddinxveen Mogelijke brandstichter aangehouden De politie heeft vrijdag 15 augustus rond 02.10 uur een 17 jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich die nacht heeft schuldig gemaakt aan het in brand steken van een aan de Dreef staande 'blikvanger' en een op een parkeerterrein aan de Sniepweg staande container. De politie trof de jongen dronken aan en had aan de hand van getuigenverklaringen en aan sporen die hij zelf had, voldoende om hem als verdachte aan te merken. Verder was hij al eerder met politie en justitie in aanraking geweest voor dergelijke feiten. Vandaag, maandag 18 augustus, wordt hij voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie onderzoekt of hij ook betrokken is bij andere brandjes die zich onlangs in Waddinxveen voordeden. Zo deed zich zaterdag 9 augustus rond 05.25 uur aan de Passage een voorval voor waarbij een caravan en twee auto's in brand waren gestoken.

Waddinxveen Inbraak bij bedrijven Woensdagavond 13 augustus werd er ingebroken bij twee bedrijven op het Coenecoop. Vermoedelijk vonden de inbraken rond 22.40 uur plaats. Bij één bedrijf ging het alarm af en werd vermoedelijk daardoor niets gestolen. Bij een ander bedrijf miste men een laptop en laptophouder. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Gouda Politie komt tussenbeide bij vechtpartij De politie is zondag 17 augustus rond 03.20 uur tussenbeide gekomen bij een vechtpartij op de Markt. Een 25 jarige man uit Den Haag had een 24 jarige man uit Gouda een klap op zijn neus gegeven nadat deze hem geen geld wilde teruggeven. De Gouwenaar liep daardoor een bloedneus op. Een 18 jarige jongen uit Gouda bemoeide zich met de zaak en maakte het werk van de agenten er niet makkelijker op. Omdat de zaak er niet rustiger op werd en meer belangstelling van omstanders kreeg, besloot de politie alle drie betrokkenen aan te houden. De Hagenaar voor mishandeling, De 24 jarige Gouwenaar voor openbare dronkenschap en de 18 jarige voor belemmering van de politie. De verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouderak Koperdieven aangehouden De politie heeft zaterdag 16 augustus rond 10.15 uur drie mannen uit Gouda aangehouden van 18, 19 en 20 jaar. De drie waren rond 09.45 uur op een afgesloten bouwterrein aan de Dorpsstraat bezig om daar koperenkabels te stelen. Een getuige sloeg alarm en de politie wist de drie in de kraag te vatten. De verdachten zijn na hun verhoor weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Autodieven aangehouden De politie heeft zondag 17 augustus rond 07.45 uur een 17 jarige jongen uit Rotterdam en een 20 jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De twee werden door een bewoner van een woning aan de Burgemeester van Heugtenlaan er op betrapt dat zij in zijn auto waren gekomen en er mee probeerden weg te komen. Bij het zien van de eigenaar sprongen de twee uit de auto en gingen er vandoor. De gewaarschuwde politie wist ze op de Bermweg aan te houden. De twee zitten voor het onderzoek nog vast.

---------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --