Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Pruijssers en Middelveld bij WK Jeugd in Turkije in middenmoot

De Nederlandse vertegenwoordigers Roeland Pruijssers en Martine Middelveld hebben geen rol van betekenis kunnen spelen bij het wereldkampioenschap voor de jeugd. Beide spelers eindigen in de middenmoot, ongeveer op de plaats waar ze gezien hun rating verwacht konden worden. Het toernooi werd van 2 tot en met 16 augustus gespeeld in de Turkse plaats Gaziantep.

Het toernooi werd een groot succes voor India, dat beide titels veroverde. Bij de jongens ging de titel naar Abhijeet Gupta met een score van 10 uit 13. Roeland Pruijssers kwam tot 7 uit 13. Bij de meisjes won Dronavalli Harika met 10½ uit 13. Martine Middelveld kwam tot 5½ punt. De Nederlandse spelers werden begeleid door grootmeester Karel van der Weide.

Alle informatie over het toernooi is te lezen op de toernooisite. Persoonlijke ervaringen van de Nederlanders spelers zijn te lezen op het weblog schaakuitzendingen van de KNSB.

---

Russische grootmeester Burmakin oppermachtig in BDO Chess Tournament

De Russische grootmeester Vladimir Burmakin heeft op overtuigende wijze het BDO Chess Tournament in Haarlem gewonnen. Met een score van 8 uit 9 bleef hij zijn naaste concurrent Kevin Spraggett uit Canada anderhalf punt voor. De derde plaats ging naar Ruud Janssen, die op een half punt een grootmeesterresultaat miste. Ook de kandidaten voor een meesterresultaat, Jeroen Willemze en de jonge Italiaan Axel Rombaldoni, kwam tekort.
De Challenger Group werd gewonnen door Andrea Rombaldoni, voor Marc Overeem en David Klein.