Politie Groningen

Maandag 18 augustus 2008

Provincie Groningen, 18-08-2008

Groningen: politie pakt duo met harddrugs

De politie heeft zondagnacht op de Westerhaven een 22-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden. Het duo had zich bij een pand op het industrieterrein Driebond verdacht opgehouden. Tijdens de controle bleek dat de man in het bezit was van vermoedelijk ruim 2 gram cocaïne en 3 gram heroïne. Beide verdachten werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Zij zullen vandaag nader worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: meisje aangehouden voor inbraak

De politie heeft zondagnacht een 16-jarig meisje uit Groningen aangehouden voor inbraak in een kleine supermarkt aan de Floresstraat. Surveillerende politieagenten werden door een getuige aangesproken dat in het betreffende pand zou worden ingebroken. Agenten constateerden dat het uitzetijzer van een bovenlicht was geforceerd. De dienders hoorden ook dat uit het supermarktje lawaai kwam. Aan de achterkant van de winkel zagen de agenten dat het meisje zich achter een bankstel verstopte. De minderjarige werd gesommeerd de winkel uit te komen. De 16-jarige gaf hieraan gehoor en kwam via het bovenlichtje naar buiten. Zij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Blijham: alcomobilist rechtdoor over rotonde

Een 21-jarige automobilist uit Bellingwolde is zondagnacht rechtdoor over een rotonde gereden. De man reed over de Winschoterweg in Blijham. Bij een rotonde bij de Turfweg reed de man rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij controle bleek hij onder invloed van
1,7 promille alcohol. De politie onderzoekt nog of de man in het bezit is van een rijbewijs. Een 21-jarige zwangere vrouw die bij hem in de auto zat is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: man aangehouden na mishandeling

Een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland is zondagnacht aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 32-jarige man uit Grootegast te hebben mishandeld. Dit zou zijn gebeurd in een horecagelegenheid in Grootegast en later ook bij de woning van het slachtoffer. De aanleiding zou liggen in de relatiesfeer. Daarnaast zou de verdachte verantwoordelijk zijn voor het vernielen van een ruit in de voordeur en een ruit van de auto. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Kropswolde: watercontrole

De politie heft zondag op het Zuidlaardermeer het waterverkeer gecontroleerd. Hierbij is één bekeuring uitgeschreven voor een te hoge snelheid en één voor het niet hebben van een vaarbewijs.

Veendam: man aangehouden na vernieling

Een 34-jarige man uit Veendam is zondagmiddag aangehouden na een vernieling. De man had in de Geert Teisstraat in zijn woonplaats een ruit van een woning vernield. Aanleiding zou liggen in het al dan niet veroorzaken van geluidsoverlast. De man kon na verhoor het bureau verlaten.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondag op verschillende locaties een rijbewijs moeten invorderen.

Slochteren, Veenlaan: een 26-jarige automobilist uit Slochteren, geklokt op een snelheid van 127 km/uur, terwijl 60 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Vervolgens reed hij met 90 km/uur een 30 km-zone in.

Nieuwolda, N362: een 69-jarige automobilist uit Delfzijl, reed met een snelheid van 134 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is.

Zoutkamp, Panserweg: een 30-jarige automobilist uit Groningen, meting van 145 km/uur, terwijl 80 km/uur maximaal is toegestaan.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 966, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Wisch, Sellingerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 553, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 895, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1628, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.