Politie Rotterdam Rijnmond


* Uitgave zondag 17 augustus
JONGEN AAN VERWONDINGEN OVERLEDEN NA AANRIJDING MAASTUNNEL

(ZIE OOK PERSBERICHT 16 AUGUSTUS)
De 17-jarige jongen uit Amsterdam die zaterdagnacht zeer ernstig gewond raakte na een aanrijding bij de Maastunnel is zaterdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. De 32-jarige bestuurder uit Amsterdam is aangehouden. Bij hem is bloed afgenomen voor een bloedonderzoek.
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond drie uur reed de auto bestuurd door een 32-jarige Amsterdammer, kort nadat deze de Maastunnel uitkwam, tegen een betonnen muur op het Droogleever Fortuynplein. In de auto zaten ook de 17-jarige Amsterdammer en een 25-jarige Rotterdammer. De 25-jarige Rotterdammer en de automobilist zijn beiden zwaar gewond en liggen nog in het ziekenhuis.
Omstanders moesten het drietal, waarvan twee bekneld zaten, uit de auto kunnen halen omdat er brand uitbrak in de auto. Kort hierna was de politie en ambulance ter plaatse en werden de slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de brand geblust.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie heeft sporenonderzoek verricht. De recherche van het district Centrum stelt een nader onderzoek in.

POLITIE HEEFT ZICHT OP VERDACHTE NA STEEKPARTIJ

SPAANSE POLDER/DISTRICT WATERWEG-NOORD - De recherche van het district Waterweg-Noord onderzoekt een steekpartij die zondagnacht rond drie uur op de Schuttevaerweg plaatsvond. Rond kwart over drie ontstond er een vechtpartij tussen twee mannen op een buitenplaats van een uitgaansgelegenheid aan de Schuttevaerweg. De vechtpartij werd beslecht met een steekpartij waarbij een 29-jarige Rotterdammer gewond raakte. De verdachte ging er na de steekpartij vandoor. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie heeft direct een onderzoek ingesteld, waarbij de verdachte niet is aangetroffen. Wel heeft de politie zicht op de verdachte. De recherche in Vlaardingen onderzoekt de steekpartij.

JONGEN GEWOND NA STEEKPARTIJ; IDENTITEIT VERDACHTE BEKEND BIJ

POLITIE
VLAARDINGEN - Rechercheurs van het district Waterweg-Noord zijn een onderzoek gestart om de verblijfplaats van de verdachte van een steekpartij te achterhalen. De identiteit van de verdachte is bekend bij de politie.
Zaterdagavond rond acht uur werd een 19-jarige man uit Vlaardingen in een shoarmazaak aan de Dayer met een mes gestoken. Hierbij liep het slachtoffer een oppervlakkige steekwond op. Aanleiding van de steekpartij is vermoedelijk een onenigheid tussen een aantal personen eerder die avond. De verdachte is er na de steekpartij vandoor gegaan. De recherche zet het onderzoek voort.

MAN NA ONGEVAL OVERLEDEN
(ZIE OOK PERSBERICHT ZATERDAG 16 AUGUSTUS)
De man die zaterdagochtend in het water aan de Bartel Wiltonkade werd aangetroffen is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Mogelijk is de 71-jarige Rotterdammer ongelukkig ten val gekomen en in het water beland. Na een door de politie ingesteld onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is van een misdrijf.

POLITIE ARRESTEERT MAN NA BELEDIGING
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd voor belediging. Kort na middernacht schold de man de surveillerende agenten op de Koemarkt uit waarna hij direct werd aangehouden. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef de man de politiemensen beledigen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagavond een 30-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld. Surveillerende politiemensen zagen rond half acht een vrouw voor een portiek zitten met een klein kind. Zij was licht gewond. Na onderzoek bleek zij te zijn geslagen door haar vriend. Haar zoontje van 3 was hier getuige van. De verdachte is in de woning aan de Voorburgstraat gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

AANHOUDINGEN VOOR HUISELIJK GEWELD
Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond een 33-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vrouw te hebben geschopt en geslagen. Dit gebeurde in een woning aan de Jac Jongertstraat. Hun kind van 1,5 jaar oud was in de woning aanwezig.
Politiemensen hebben de man in de woning gearresteerd. Een 25-jarige Rotterdammer is zondagnacht aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 27-jarige vriendin in een woning aan de Zevenkampse Ring. Na de mishandeling was de verdachte gevlucht. Hij kwam later die nacht terug en vernielde een deur van de woning. Politiepersoneel was snel ter plaatse en arresteerde de verdachte na een korte achtervolging op de Dinkel.

POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA MISHANDELING
Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagmiddag een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling. Getuigen belden rond half vijf de politie met de melding dat op de Gerdesiaweg een meisje was mishandeld. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige Rotterdamse meerdere malen was geslagen door haar vriend. Zij raakte hierbij licht gewond. De verdachte is in zijn woning aangehouden.

MAN BEROOFD VAN FIETS
SPIJKENISSE - De recherche van het district De Eilanden is een onderzoek gestart naar een beroving die zondagnacht op de Stationsstraat plaatsvond. Een 31-jarige man uit Spijkenisse fietste rond half vier ter hoogte van de Molenstraat toen drie mannen hem benaderden. Hij werd geslagen met een voorwerp waarna de verdachten er met de fiets van het slachtoffer vandoor gingen. Het slachtoffer liep een wond boven zijn oog op en moest gehecht worden in het ziekenhuis.
De recherche onderzoekt de beroving.

ZEEHAVENPOLITIE BEKEURT SNELVARENDE JETSKIëR

BRIELLE - Personeel van de Zeehavenpolitie heeft zaterdagmiddag tijdens een controle recreatievaart een 37-jarige jetskiër bekeurd voor snelvaren. Zaterdagmiddag werden op het Brielsemeer meerdere boten gecontroleerd waarna 3 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer te hard varen. Naar aanleiding van meerdere klachten die waren binnengekomen over het vaargedrag van een jetskiër werd een onderzoek ingesteld. De 37-jarige Rotterdammer is bekeurd.

VERDACHTE VECHTPARTIJ GEEFT POLITIEMAN KOPSTOOT

BARENDRECHT - Een 25-jarige Rotterdammer heeft zaterdagochtend een politieman een kopstoot gegeven.
Zaterdagochtend rond half negen stelden politiemensen een onderzoek in na een melding van een vechtpartij op de Zeemanstraat in Barendrecht. De betrokkenen waren er na de vechtpartij vandoor gegaan.
Op de IJsselmondse Randweg zagen de politiemensen een verdachte staan. De Rotterdammer weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien en werd aangehouden.
De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en gaf, tijdens het uitstappen, een kopstoot tegen het hoofd van de politieman.
De verdachte is in verzekering gesteld.

MAN NA BEDREIGING AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft zaterdagmiddag een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor bedreiging.
De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige zoon uit Schiedam en zijn 18-jarige dochter te hebben bedreigd met een schroevendraaier. Dit gebeurde op de Lenteakker. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is door politiepersoneel op de Herfstakker aangehouden.
De 45-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* Uitgave zaterdag 16 augustus


+ POLITIE ARRESTEERT 10 VERDACHTEN EN NEEMT UZI IN BESLAG

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster, Oost en het district Rotterdam-Centrum hebben zaterdagnacht 10 verdachten aangehouden nadat er schoten waren gelost. De politie heeft hierbij een machinegeweer, een uzi, in beslag genomen.
Rond half twee kreeg de politie de melding dat, vermoedelijk in een parkje nabij de Leppedijk, schoten waren gelost. Direct ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Na een onderzoek in de omgeving en dankzij getuigenverklaringen, kwam de politie uit bij een woning aan de Leppedijk.
De politie arresteerde de tien aanwezigen, Rotterdammers tussen de 17 en 24 jaar, en een 39-jarige vrouw. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Ook werd de uzi aangetroffen en in beslag genomen. Het arrestatieteam heeft in de woning nog een onderzoek ingesteld of er mogelijk nog meer verdachten in de woning aanwezig waren. De recherche stelt een onderzoek in en is bezig met verhoren van de verdachten en een sporenonderzoek.


+ GETUIGENOPROEP BEROVING
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar getuigen van een beroving op de Buitendijk die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond. Kort na één uur werd een 19-jarige vrouw uit Rotterdam door drie mannen aangesproken en bedreigd met een vuurwapen. Onder bedreiging moest zij geld en sieraden afgeven. De daders gingen er op een fiets in de richting van station Lombardijen vandoor. Een onderzoek in de omgeving naar verdachten leverde niet direct iets op. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie doorgeven kan ook anoniem via 0800-7000.


+ POLITIE ZOEKT GETUIGEN BEROVING
De recherche van het district Noord is op zoek naar getuigen van een diefstal van een personenauto onder bedreiging van een vuurwapen op de Gordelweg.
Vrijdagavond omstreeks zeven uur bedreigden twee mannen een 33-jarige Rotterdammer met een vuurwapen. Onder bedreiging beroofden zij hem van zijn auto.
De politie stelde direct met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving in en trof enkele minuten later de zojuist buitgemaakte auto aan op de Heer Vrankestraat. Aan de hand van getuigenverklaringen en op basis van het opgegeven signalement arresteerde de politie twee verdachten. Zij bleken echter niet de daders te zijn en werden heengezonden.
Getuigen van de beroving op de Gordelweg of het wegzetten van de auto op de Heer Vrankestraat, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Noord, 0900-8844. Informatie doorgeven kan ook anoniem via 0800-7000.