Politie Drenthe

Maandag

Assen, 18-08-2008

Klinker dief in de kraag gevat

ASSEN Zondagavond heeft de politie een 49-jarige inwoner van Assen aangehouden nadat hij straatklinkers bij een bouwplaats aan het Palet had weggenomen. De man was al eerder gezien door een getuige, deze informeerde de politie. Bij de woning van de man werden nog meer klinkers aangetroffen. (08-163243)

Brand in woning

ASSEN In een woning aan het Rozenpad is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een lamp waar eerder al kortsluiting in was geweest. Een 29-jarige buurman hoorde een grote knal en zag dat de ruit van de woning gesprongen was. Hij informeerde de hulpverleningsdiensten. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer was de brand al snel meester. (08-163304)

Onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige Hoogevener ingenomen nadat de man zondagmorgen betrapt werd op het rijden onder invloed (565 µg/l , 1,3 promille). De politie wilde de man controleren op de Schoolstraat, deze verhoogde echter zijn snelheid en probeerde de politie kwijt te raken in de Verzetsbuurt. De man is uiteindelijk toch aangehouden (zie berichten zondag). (08-163139)

Zondagavond heeft de politie een 32-jarige Hoogevener aangehouden. Bij controle bleek dat de man niet over een geldig rijbewijs beschikte. Ook gaf de man toe dat hij minimaal een joint gerookt had. In zijn auto is drugs aangetroffen. (08-163268)

Fietsers ten val

EES Zondagmiddag zijn twee fietsers gevallen, nadat zij met elkaar in botsing kwamen op het fietspad bij de Oosterweg. Een 15-jarige meisje uit Zegge kwam in botsing met een 80-jarige vrouw uit Borger. De vrouw uit Borger brak hierbij twee ribben. (08-163204)

Aanrijding brommer voetganger

HOOGEHALEN Op de Stationstraat ontstond zondagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een voetganger. De voetganger een 66-jarige man uit Hillegom liep aan de rechterkant van de rijbaan in de richting van Beilen. De 43-jarige bestuurder van de bromfiets uit Hooghalen kwam hem achterop. Hoe de aanrijding precies kon ontstaan wordt onderzocht. Beide zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (08-163261)

Auto gestolen

EMMEN Zondagmiddag deed een 61-jarige Emmense aangifte van diefstal van haar voertuig. De auto, een zilverkleurige Hyondai Atos stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Torenvalk. De auto is tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en zondag middag 14.30 uur weggenomen. (08-163208)

Onderzoek na inbraak

GASSELTE Bij een horecaonderneming aan de Houtvester Jansenweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De ondernemer mist geld. (08-163306)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.