Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Tentoonstelling Schaakkunst in Haarlem nog te zien tot 27 augustus

Tegelijk met het BDO Chess Tournament in Haarlem vond een tentoonstelling plaats van schaakkunst. Een deel van de tentoonstelling werd gehouden op de speellocatie in de Frankenstraat. Het grootste deel van de tentoonstelling was en is echter ondergebracht in de refter van het stadhuis van Haarlem (Grote Markt 2). De gedeelte van de tentoonstelling is nog te zien tot en met woensdag 27 augustus.

In het stadhuis van Haarlem kunt u onder andere werk zien van Tjerk Zijlstra, Henryette Weijmar Schultz en Boldriaan. Ook het bijzondere bronzen schaakspel van de Noord-Hollandse kunstenaar Alie Kalverda is aanwezig.
Voor meer informatie over schaakkunst kunt u terecht op de website www.schaakkunst.nl.

---

Baarnse Schaakvereniging organiseert schaakkamp

De Baarnse Schaakvereniging organiseert van vrijdagavond 12 tot en met zondagmiddag 14 september een schaakkamp voor jeugdspelers vanaf negen jaar. In drie groepen - ingedeeld op speelniveau en leeftijd - wordt schaaktraining gegeven. Er is een aparte groep voor spelers vanaf de C-categorie. Daarnaast zijn er diverse leuke andere activiteiten, zoals een schaakspeurtocht, de quiz 'De Zwakste Schaker', een kampvuur, voetballen en bughouse.

Er is ruimte voor veertig deelnemers, die wel de eerste stap gehaald moeten hebben. Het weekend is bedoeld voor kinderen die een leuk weekend willen schaken en ook nog wat willen opsteken! Het Schaakkamp wordt gehouden in de rustige, bosrijke omgeving van De Woensberg in Blaricum.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de site van de Baarnse Schaakvereniging. U kunt ook een mailtje sturen naar Pascal Losekoot.

---