Politie Noord- en Oost Gelderland

Automobilisten onder invloed van alcohol

IJsselstreek, 18-08-2008 o De politie heeft in het weekend van zaterdag op zondag 17 augustus een aantal automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Jan Somerstraat in Brummen werd omstreeks 00:15 uur een 40-jarige man uit Brummen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,59. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 04:20 uur werd op de Marsweg in Zutphen een 42-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,45. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Het rijbewijs van een 22-jarige man uit Laren werd ingevorderd. Hij werd omstreeks 05:20 uur op de Louise de Colignylaan in Lochem gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De blaastest op het politiebureau wees een promillage uit van 1,10. De man is een beginnend bestuurder waardoor zijn rijbewijs werd ingevorderd.