Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 18-08-2008

Aangehouden voor diefstal terrasstoelen

WOERDEN De politie heeft zondag 17 augustus met hulp van getuigen twee mannen aangehouden die stoelen van een terras van een café wilden stelen.

Omstreeks 23.55 uur zagen getuigen dat twee mannen stoelen van een terras aan de Wilhelminaweg wilden stelen. De stoelen waren vastgelegd met een ketting en een slot, maar dat weerhield de mannen er niet van om de diefstal te plegen. Een getuige belde de politie en een andere getuige hield één van de mannen tegen bij het terras. Agenten hielden hem aan en namen de man mee naar het politiebureau. De andere man was weggelopen richting de Voorstraat, maar kon daar nog worden aangehouden. De mannen, een 35-jarige man uit Polen en een onbekende man, zijn ingesloten. De identiteit van de tweede verdachte moet nog worden vastgesteld.

Overladen met koper

MAARSSEN De politie heeft zondag 17 augustus twee mannen aangehouden omdat ze reden in een auto met een met koper gevulde achterbak.

Omstreeks 14.30 uur zagen surveillerende agenten op de Verbindingsweg een auto rijden die overduidelijk te zwaar beladen was. De agenten zetten de bestuurder op de Gerard Terborchstraat langs de kant van de weg. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van s-Gravenhage, had geen rij- en kentekenbewijs bij zich en gaf - bleek later - een valse naam op. Agenten vroegen hem om de achterbak te openen. Die was tot de nok toe gevuld met koperdraden. De man en zijn bijrijder, een 33-jarige Utrechter, zijn aangehouden en ingesloten. De 37-jarige man had nog voor bijna 2000 euro aan boetes open staan.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft zondagmorgen 17 augustus van 07.10 tot 08.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Europabaan. Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Linschoten liep tegen de lamp en werd aangehouden. Hij blies 205 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is de limiet 88 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Alcoholcontrole

KOCKENGEN De politie heeft zondagmorgen 17 augustus van 00.00 tot 06.15 uur een alcoholcontrole gehouden op Provinciale weg N401. In totaal werden 32 bestuurders aan een blaastest onderworpen en werden twee personen aangehouden. Een beginnend bestuurder blies 175 ug/l en kreeg proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van twee uur. De andere aangehouden automobilist bleef net onder de wettelijke grens en kon zijn weg weer vervolgen.

Onder invloed

BREUKELEN Op de Kanaaldijk West heeft de politie zondag een 34-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 07.00 uur gecontroleerd omdat de koplamp van zijn auto stuk was. De agenten roken alcohol en dus moest de man blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 280 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur.