Politie Zuid-Holland-Zuid

18/8 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-08-2008 o Persberichten district I

GETUIGEN GEZOCHT NEPGLAZENWASSER
DORDRECHT De politie heeft op zondag 17 augustus diverse meldingen binnen gekregen over een persoon die aanbelde en zich voordeed als glazenwasser. De verdachte, een 21-jarige man uit Dordrecht, had onder andere bij woningen aan de Johan de Oudestraat, de Monarda, de Nieuwstraat en de Nieuweweg aangebeld met het verhaal dat hij als glazenwasser nog geld zou krijgen voor de ramen die waren gewassen. Op zondagavond werd de man in het Weizigtpark aangehouden nadat de politie hem op basis van doorgegeven signalementen herkende. De politie is op zoek naar getuigen die de man aan de deur hebben gehad. Bent u benadeelde of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRANDENDE HOOIBALEN IN MANEGE
DORDRECHT Op zondagavond 17 augustus heeft in een deel van een manege aan de Spirea een uitslaande brand gewoed. Ter plaatse bleken 12 hooibalen in brand te staan. De brandweer rukte met groot materieel uit. Om het hooi heen bevond zich een stellage en een overkapping. De toedracht van de brand is nog onduidelijk. Onbekend is of er sprake is van hooibroei of dat de brand is ontstaan door brandstichting. Middels een kraan werden de hooibalen uit elkaar getrokken, waarna het nablussen na anderhalf uur was voltooid. De milieudienst zal monsters afnemen van het bluswater.

FIETSVERNIELERS AANGEHOUDEN
Politie zoekt benadeelden
DORDRECHT - Drie jongens uit Dordrecht van 17 (2x) en 18 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag 18 augustus aangehouden. De drie werden bij een onbewaakte fietsenstalling bij het Achterom opgemerkt door een politieman in burger. Die riep assistentie op van een aantal andere agenten. De jongens trapten met kracht tegen een aantal fietsen waardoor diverse beschadigingen ontstonden. Hierna vertrokken de jongens richting de Raamstraat. Ze werden aangehouden op de Spuiboulevard. Op het politiebureau hebben de jongeren de vernielingen bekend

Politie zoekt benadeelden
De politie heeft nog geen aangiften binnen gekregen van vernieling. Vijf fietsen zijn vernield waaronder drie fietsen van het merk Maxwell New Concept, een Batavus Torino en een Target Arizona. Is één van deze fietsen van u en heeft u nog geen aangifte gedaan? Neemt u dan contact op met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).