Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 18 augustus

* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Politieagenten van district Oost hielden in zondagmorgen tussen half zeven en half acht een alcoholcontrole op de Jacaues Dutilhweg. In totaal zijn 35 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen bleken teveel alchol genuttigd te hebben. Eén bestuurder die met teveel alcohol achter het stuur zat bleek tevens niet in het bezit van geldig rijbewijs. Dit was reeds ingevorderd nadat hij al eerder met teveel alchol achter het stuur had gezeten.


* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 42-jarige Rotterdammer is zondagmorgen aangehouden voor inbraak in een pand aan de Linde. Een oplettende buurtbewoner meldde dat er werd ingebroken. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de man rond kwart over acht aangehouden. Hij bleek uit het slooppand koper te hebben gestolen. Hij is ingesloten.


* JONGE VERNIELER AANGEHOUDEN
BLOEMHOF - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft zondagavond een 13-jarige jongen aangehouden nadat hij in de Heer Arnoldstraat muren had bekrast. Door Cameratoezicht werd het gedrag van de jonge Rotterdammer waargenomen. Op het politiebureau werden zijn ouders op de hoogte gebracht. De jongen krijgt een HALT-traject.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
Een 43-jarige Rotterdammer is zondagmorgen rond zeven uur in zijn woning aan de Espelo aangehouden nadat hij zijn 33-jarige vrouw had mishandeld.
De vrouw had de politie gemeld dat haar man haar had mishandeld waarna de politieagenten naar de woning gingen. De man wilde niet mee en werd geboeid afgevoerd. Door de vrouw is aangifte gedaan.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SPIJKENISSE - In een woning aan de Nuptunusstraat heeft de politie zondagavond een hennepkwekerij ontmanteld.
Naar aanleiding van een melding van wateroverlast stelden de agenten een onderzoek in. In de woning werd rond kwart over acht een in werking zijnde hennepkwekerij bestaande uit 85 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur is in beslag genomen en door de Roteb vernietigd. De eigenaar van de woning een 37-jarige inwoner uit Spijkenisse krijgt een proces-verbaal.


* AGRESSIEVE PASSAGIER AANGEHOUDEN
HILLEGERSBERG - De politie van district Noord heeft zondagavond in de tram een agressieve passagier aangehouden. Op de Kleiweg bedreigde de 51-jarige man medewerkers van de RET. Gealarmeerde politieagenten hielden de Rotterdammer aan. Omdat de man erg agressief was en zich hevig verzette, werd pepperspray gebruikt. De agenten raakten bij de aanhouding licht gewond. De man is overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten.


* VROUW MET STEEKWONDEN AANGETROFFEN; MAN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Een 29-jarige inwoonster uit Spijkenisse is zondag rond het middaguur overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De vrouw zou zichzelf in haar woning aan de Anjerstraat met een mes hebben verwond aan haar been. De politie stelde een nader onderzoek in en heeft haar vriend een 27-jarige inwoner uit Hellevoetsluis aangehouden voor nader verhoor. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
SCHIEBROEK - De politie van district Noord heeft zondagmiddag in de De Pintostraat een 34-jarige vrouw aangehouden voor bedreiging. Politieagenten troffen de Rotterdamse in haar auto; zij reed achter een puppy aan. Volgens omstanders probeerde ze het dier te overrijden. Tijdens een ruzie had de vrouw even daarvoor de 31-jarige eigenaresse van de hond bedreigd. Deze was vervolgens haar woning binnen gevlucht, maar haar hond was buiten gebleven. Nadat de agenten de Rotterdamse staande hadden gehouden troffen zij in de auto diverse wapens aan, waaronder een knuppel en een mes. De vrouw is overgebracht naar een politiebureau. De aanleiding van de ruzie lag in de relationele sfeer.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR STEEKPARTIJ
(Zie eerder persbericht d.d. 17 augustus 2008) SPAANSE POLDER - De politie van district Waterweg-Noord hield zondagmiddag een 33-jarige Rotterdammer aan als verdachte van de steekpartij die zondagnacht rond drie uur op de Schuttevaerweg plaatsvond.
Rond kwart over drie kregen twee mannen op een buitenplaats van een uitgaansgelegenheid ruzie die werd beslecht met een steekpartij. Hierbij raakte een 29-jarige Rotterdammer gewond. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* Rijbewijs ingevorderd vanwege snelheidsovertreding ROZENBURG - Zondagavond, om ongeveer tien uur, zagen politiemensen van de
verkeerspolitie op de A15 een auto met veel te hoge snelheid rijden. Na meting bleek de automobilist, een 37-jarige man uit Rozenburg, te rijden met een snelheid van 196 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De man werd staandegehouden in Rozenburg en daar is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* VERKEERSOVERTREDERS BEKEURD
ROTTERDAM - In de regio Rotterdam-Rijnmond heeft de Verkeerspolitie vrijdag met behulp van een zogenaamde videao-auto toezicht gehouden op de verkeersveiligheid. Verschillende overtreders en bestuurders die onveilig rijgedrag vertoonden, werden bekeurd. Op de A16 reed een Duitser 60 km/uur te hard, en betaalde hiervoor direct een boete van 600 euro. Drie motorrijders kregen een bekeuring omdat zij de maximum snelheid met 30 tot 50 km/uur overschreden. Eveneens werden bestuurders bekeurd voor onder andere bumper-kleven, rechts inhalen, onnodig links rijden en niet handsfree bellen.


* Diverse processen-verbaal bij horeca controle SOMMELSDIJK/MIDDELHARNIS - Naar aanleiding van controles bij onder andere winkelcentrum 'Den Diek' heeft de politie van district de Eilanden veschillende processen-verbaal opgemaakt. Een verdachte werd aangehouden voor baldadigheid. Hij had met een uit de grond getrokken verkeersbord op straat geslagen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol en kreeg ook daar een proces-verbaal voor. Andere bekeuringen werden gegeven voor het op straat nuttigen van alcoholhoudende drank (4x) en het op straat gooien van afval (1x). Tot slot is na een korte achtervolging op het Kerkepad een man aangehouden omdat hij nog een geldboete moest betalen.