Gemeente Voorschoten

het Huishouden

Openbare aanbesteding Hulp bij het Huishouden

20080618fotoaanbestedenhulphuishoudenwmo De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Alkemade (binnenkort Kaag en Braassem), Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude besteden op dit moment gezamenlijk de hulp bij het huishouden opnieuw aan. Dit gebeurt op basis van een Europese openbare aanbesteding. Op 19 juni 2008 is dit aangekondigd.

Een Europese aanbesteding klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Deelname aan deze aanbesteding vereist niet meer dan het invullen van een paar formulieren. Deze formulieren zijn, samen met het bestek, op te vragen bij het aanbestedingsadviesbureau Significant, mevr. Hannah Kruimer, e-mail: info@significant.nl

Uitgangspunt van de aanbesteding is om alle bedrijven die in staat zijn om kwalitatief goede hulp bij het huishouden te verzorgen een raamovereenkomst te bieden. Vooral kleinere bedrijven en startende ondernemingen worden aangemoedigd zich in te schrijven.

Het staat aanbieders vrij om voor alle gemeenten mee te dingen naar een contract of om dat maar in één gemeente te doen. Ook kunnen ze aangeven of ze wel of niet bij alle klanten willen meedingen.

Bedrijven die voldoen aan de gestelde eisen en die bereid zijn om volgens het contract te werken krijgen toegang tot Dynamisch Selectiemodel. Op basis van dit model zullen individuele cliënten worden toegewezen aan de zorgaanbieders waarmee de gemeente een raamovereenkomst zal afsluiten.

Meer informatie over het Dynamisch selectiemodel en de gestelde eisen is te vinden in het bestek, dat op bovenstaande e-mailadres is aan te vragen.

Op 1 september 2008 vindt er in Oegstgeest een informatiebijeenkomst plaats over deze aanbesteding ten behoeve van geïnteresseerde bedrijven. Meer hierover kunt u lezen in het genoemde bestek.
* 18 augustus 2008