Gemeente Rotterdam

Nr. 143

18 augustus 2008

Vrijwillige sluiting partycentrum 'De Blokhut'

In de vroege ochtend van zondag 17 augustus 2008 heeft zich in partycentrum 'De Blokhut' aan de Schuttevaerweg een zeer ernstig steekincident voorgedaan. Op het rookterras van 'De Blokhut' mondde, rond 03.00 uur, een woordenwisseling tussen 2 bezoekers uit in een steekpartij. Hierbij stak de ene bezoeker de andere in de borst. Het slachtoffer raakte hierdoor ernstig gewond. De dader is inmiddels aangehouden en het slachtoffer is buiten levensgevaar.

In 'De Blokhut' worden afzonderlijk van elkaar, een eetcafé en een partycentrum geëxploiteerd. De steekpartij heeft plaatsgevonden in het gedeelte van 'De Blokhut', dat wordt geëxploiteerd als feestzaal. Deze zaal was op de bewuste avond verhuurd aan derden. In overleg met de burgemeester heeft de exploitant van 'De Blokhut' besloten om, in afwachting van de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek, het partycentrumgedeelte vrijwillig te sluiten voor de duur van twee weken. Deze sluiting heeft geen gevolgen voor het gedeelte waarin het eetcafé is gevestigd.

Binnen deze twee weken wordt de exploitant van 'De Blokhut' uitgenodigd voor een zienswijzegesprek waarin de exploitant een toelichting kan geven op het incident. Afhankelijk van dit gesprek en de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek naar de steekpartij besluit de burgemeester om al dan niet een bestuurlijke maatregel op te leggen wat een verlenging van de vrijwillige sluiting zou kunnen inhouden.

noot voor de redactie/