Gemeente Enschede

Aanleg Stadsrandzone Brunink gestart

De gemeente is deze week gestart met de aanleg van een prachtig, parkachtig gebied ten zuiden van de stad: de `Stadsrandzone Brunink'. Het is het eerste deel van het Rondje Enschede; een 42 kilometer lang recreatief pad dat de hele stad omcirkelt en door de mooiste plekjes leidt.

Terwijl Enschede binnen de bebouwde kom het ene na het andere hoogtepunt oplevert, wordt het ook buiten de stad steeds interessanter. In veel steden is de overgang tussen stad en platteland rommelig, maar Enschede is bijna overal gezegend met fraaie overgangen. Dat wil Enschede benutten en nog verder versterken. Naast de aanleg van het Rondje Enschede, verbetert de gemeente ook andere stukken stadsrand.

Het eerste deel van het Rondje Enschede, de `Stadsrandzone Brunink', ligt tussen de Wesselerbrink en het nieuwe woongebied Brunink. Onder andere op het terrein van de oude ijsbaan legt de gemeente een parkachtig landschap aan, dat mooi aansluit bij het Wesselerbrinkpark. Dit gebeurt in samenwerking met het Waterschap Regge en Dinkel en de Dienst Landelijk gebied en met Europese subsidie uit het EFRO-fonds. Het is bedoeld als recreatiegebied voor de inwoners uit de buurt, die er kunnen wandelen, fietsen, picknicken of op andere manieren `aangenaam verpozen'. Op dit moment ben je nog snel uitgefietst op het stukje van zo'n 800 meter, maar wel kan iedereen zien wat de bedoeling is. Het Rondje, waarvan elk deel zijn eigen beeld en beleving heeft, zal snel groeien.

Naast de recreatieve functie werkt het gebied als retentiegebied om water op te vangen en vast te houden in natte tijden.

Voor de aanleg van het oostelijke deel, tussen de Buursestraat en de Bruninkslaan (zie tekening), is de schop deze week de grond ingegaan. Het voet/fietspad, de verlegging van de beek, de aanleg van het retentiegebied en de lange vlonder daaroverheen moeten in december van dit jaar zijn afgerond.

08-08-18_stadsrandzone_ontwerp_Prese.gif

18 augustus 2008