Gemeente Laren


Voorbereiding aanbesteden gebiedsontwikkeling Crailo

Vorig jaar is het terrein Crailo aangekocht door de Provincie Noord-Holland met als doel het hele gebied in samenhang te ontwikkelen. Daaraan vooraf gaande is op 5 februari 2007 een informatiebijeenkomst in Jan Tabak te Bussum gehouden en hebben in 2007 samenwerkende partijen, het Goois Natuurreservaat, de gemeenten Bussum, Hilversum, Laren en de provincie Noord-Holland, de uitgangspunten vastgesteld voor de toekomstige ontwikkeling van het terrein.

Het is streven is dat ontwikkeling van het gebied nog dit jaar aanbesteed wordt aan een particuliere partij die daarvoor een groot deel van het gebied dient te verwerven. De samenwerkende partijen bereiden nu de verkoop van het gebied voor. De bedoeling is om met een aanbesteding een geschikte marktpartij te selecteren die zowel de ontwikkeling als de uitvoering van de woningbouw en de aanleg van bedrijfsterreinen gaat realiseren. Daarnaast draag deze partij zorg voor de levering van het te ontwikkelen natuurterrein aan het Goois Natuurreservaat. Deze selectieprocedure vereist een zeer gedegen voorbereiding.

Na het selectieproces neemt de planvorming concretere vormen aan. Omwonenden en anderszins betrokkenen zullen bij de planuitwerking in de loop van 2009 worden betrokken. Zowel via de partij die het gebied gaat ontwikkelen, als via de inspraakmogelijkheden bij het voor het gehele gebied nog op te stellen bestemmingsplan.

Informatie: Provincie Noord-Holland, tel. 023 514 3836