Gemeente Purmerend

Algemene begraafplaats krijgt parkeerterrein

18 augustus 2008

Deze week is de gemeente Purmerend begonnen met de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein naast de Algemene Begraafplaats bij de Purmerweg. Deze voorziening is nodig om de parkeerdruk langs de Purmerweg tijdens uitvaarten te verlagen. Het parkeerterrein is in de loop van volgende week klaar voor gebruik.

De uitvoering van het werk heeft even op zich laten wachten door de vondst van asbest op het terrein. Deze asbest is inmiddels verwijderd, zodat het parkeerterrein deze week kan worden aangelegd. De tijdelijke parkeervoorziening wordt voorlopig uitgevoerd in zogenaamd 'betongranulaat' (halfverharding). Als de bodem door het gewicht van de ophoging is ingeklonken, wordt nog een laagje asfalt aangebracht. Dit zal gebeuren in de maand oktober of november.

De gemeente heeft het Hoogheemraadschap Noord-Hollands Noorderkwartier toestemming gevraagd voor het verbreden van de toegang naar de tijdelijke parkeervoorziening. Naar verwachting wordt de vergunning hiervoor in oktober verleend. Een nog te plaatsen bord bij de toegang van de begraafplaats verwijst naar de parkeervoorziening.