Gemeente Purmerend

De nieuwe Koemarkt; kiezen uit drie ontwerpen

18 augustus 2008

Purmerenders bepalen toekomst plein

Van 1 tot en met 7 september kunnen Purmerenders van 14 jaar en ouder kiezen uit drie ontwerpen voor de nieuwe Koemarkt. De ontwerpen zijn het resultaat van het Koemarktdebat in P3 vorig jaar november en een aantal wettelijke eisen. De 'top tien' wensenlijst van de Purmerenders die deelnamen aan dit debat, is in de ontwerpen verwerkt. Welk ontwerp op 12 september wint, bepalen de Purmerenders zelf. Bovendien maken ze kans op het winnen van een elektrische scooter met koeprint.

De drie ontwerpen worden eind augustus bekendgemaakt. De wensen van inwoners van Purmerend zijn hier in terug te vinden, zoals een groen plein, een standbeeld en ruimte voor evenementen. Daarnaast een aantal eisen van het gemeentebestuur, zoals veiligheid, toegankelijkheid en behoud van de cultuurhistorische waarde.

Informatiemarkt 30 augustus
Tijdens de informatiemarkt op 30 augustus zijn de drie ontwerpen te bekijken. De markt vindt plaats van 12.00 tot 15.00 uur in het monumentale gebouw 'Het Burgerweeshuys' aan de Willem Eggertstraat 7. De drie ontwerpers zijn aanwezig en gaan met belangstellenden in gesprek over hun ontwerp voor de nieuwe Koemarkt.

Kiezen 1 tot en met 7 september
Iedere Purmerender van 14 jaar of ouder ontvangt rond 30 augustus een brief met aanvullende informatie en afbeeldingen van de drie ontwerpen. In de brief staat een persoonlijke code die kiezers moeten gebruiken bij de keuze van hun favoriete plein. Meedoen kan eenvoudig via internet of per post. Als meer dan 20% reageert, wint het ontwerp met de meeste voorkeuren. Als minder dan 20% reageert, dan kiest het gemeentebestuur het winnende ontwerp.

Uitslag 12 september
Wethouder Hans Krieger maakt vrijdagavond 12 september vanaf de Koemarkt het winnende ontwerp én de winnaar van de scooter bekend. Op
1 januari 2010 moet het plein klaar zijn.

Meer informatie voor belangstellenden staat op www.purmerend.nl