Gemeente Zijpe


2008-08-18 Vernielzucht/Vandalisme in Callantsoog .

Je vraagt je af waar het allemaal voor nodig is maar het is wel gebeurd. In de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus 2008 zijn alle parkeerautomaten in Callantsoog vernield. Alle apparaten kunnen niet meer functioneren en moeten worden gerepareerd of geheel worden vervangen.

De vandalen hebben alle openingen van de automaten ingespoten met een onduidelijke substantie. Daarnaast is er bij drie automaten brand gesticht. De plastic onderdelen aan de voorzijde van die parkeerautomaten zijn zichtbaar warm gemaakt, waardoor het plastic is gesmolten en zwart geblakerd.

Naast de kosten die met de reparatie en/of vervanging zijn gemoeid is er ook inkomstenderving voor de gemeente. Gemiddeld per week leveren de parkeerautomaten een 3000,-- per week op. De inkomsten van naheffingen niet meegerekend. Als we dan eens uitgaan van de situatie dat het al gauw veertien dagen kan duren voordat de parkeerautomaten weer functioneren, moeten we al gauw aan een schadepost gaan denken van minimaal
10.000,--

De gemeente Zijpe heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. We roepen een ieder op die in het afgelopen weekend iets heeft gemerkt van vernielzucht/vandalisme dit te melden bij de politie Schagen. Dit kan via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).