Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Polygamie

* Evaluatie Red Bull Air Race

* Ondernemersregeling Kansenzones

* Onverzekerde EU-ers in Nederland

* Vragen Cosmicus n.a.l.v. NOVA

maandag, augustus 18, 2008

Parkeeroverlast Vondelweg nog steeds niet opgelost

In juni werd het door Leefbaar raadslid Henk Sonneveld al in de gemeenteraad aan de kaak gesteld: de parkeerellende aan de Vondelweg en in de omgeving. Twee maanden later is er nog steeds niets verbeterd.

De inwoners van Rubroek, vooral aan de Vondelweg en Warande, zijn niet erg te spreken over de invoering van betaald parkeren in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. De absurde situatie doet zich hier voor dat er slechts aan één zijde van de Vondelweg betaald dient te worden. Met als voorspelbaar gevolg dat het aan de andere kant van de weg en de straten daarachter altijd vol staat. Vaak met autos van mensen buiten de stad. Mensen uit de wijk kunnen nu dus nergens hun auto kwijt en kunnen geen parkeervergunning aanvragen omdat zij officieel niet aan een betaald parkeren straat wonen. Als de bewoners vervolgens hun auto elders in de wijk zetten volgt onherroepelijk een parkeerboete.

Henk Sonneveld stelde de parkeeroverlast in juni al aan de kaak. De reactie van de verantwoordelijk wethouder, Baljeu (VVD), was dat zij op de hoogte was van de problematiek en dat ambtenaren zo snel mogelijk de situatie zouden onderzoeken. Henk Sonneveld betoogde dat dit volstrekt overbodig was, de problematiek was immers volstrekt helder; er moest gewoon direct iets gebeuren! Dit probleem was door het college geschapen en diende gewoon opgelost te worden. Ook een pleidooi voor een soort tijdelijke ontheffing of voorlopige parkeervergunning voor getroffen bewoners stuitte op onwil bij de wethouder. Alles moest volgens het boekje.

Nu, twee maanden later, zitten de omwonenden -zelfs in de vakantieperiode- nog met de parkeeroverlast. Weer een voorbeeld van het weinig voortvarend optreden van de VVD Wethouder.