Antillenhuis


Landhuizen Curaçao belicht tijdens interessante lezing VAN in Amsterdam

Marjon Wegman tijdens haar presentatie (Foto: Romeo Hoost)

Op vrijdag 15 augustus werd in Amsterdam, en op uitnodiging van de Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN), een interessante lezing verzorgd door Marjon Wegman over de vele fraaie landhuizen op Curaçao.

Vele leden van VAN en overige belangstellenden kwamen af op deze lezing, waarbij ook ingegaan werd op de geschiedenis van enkele van deze landhuizen.

Mw. Wegman is op Curaçao geboren en opgegroeid en heeft daarna in Nederland gewoond. Zij woont momenteel weer op Curaçao en heeft zij in de afgelopen jaren op meerdere momenten de 128 landhuizen op dia's vastgelegd. Tijdens haar vakantie in Nederland heeft zij deze lezing verzorgd en werd aan de hand van een PowerPoint presentatie beelden van een aantal van deze landhuizen getoond. Hieruit bleek dat enkele landhuizen recentelijk goed opgeknapt werden, maar ook anderen in een troosteloze toestand van verval verkeren.

Aan het eind van deze avond kwam vanuit de zaal een suggestie naar voren om onder de leden van de Vereniging Antilliaans Netwerk een werkgroep te vormen die middels een nog op te richten stichting enkele van deze landhuizen die verloren dreigen te gaan voor het nageslacht te sparen via een constructie van langdurig vruchtgebruik in handen van particulieren, die de verplichting op zich nemen om in deze gebouwen te investeren en deze in de oorspronkelijke staat te herstellen en te onderhouden. Namens het Antillenhuis werd deze avond bijgewoond door de Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, mw. Mavis Brooks-Salmon.

Voor vragen kunt u terecht bij www.antilliaansnetwerk.nl of Norman Serphos, woordvoerder/voorlichter Antillenhuis via serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 18-08-2008 Bron: Antillenhuis