Stadsdeel Zeeburg

Stalen kajuitboot gezonken


18 augustus 2008

Op maandag 11 augustus 2008 ontdekte de Milieupolitie Zeeburg een gezonken boot aan de Borneokade/Blauwpijpstraat. De boot lekte olie en moest met spoed uit het water worden gehaald.

Foto: gezonken boot De Havendienst Amsterdam zorgde ervoor dat de olie zich niet kon verspreiden door het aanleggen van een oliescherm. Een takelwagen probeerde vervolgens de boot uit het water te takelen. Dit verliep echter niet voorspoedig. De boot lag met zijn punt in de modder, waardoor deze moeilijk uit het water was te halen. Na diverse mislukte pogingen werden er duikers ingeschakeld.

De Milieupolitie Zeeburg heeft duikers van de brandweer laten komen om verdere milieuschade te voorkomen. De duikers probeerden de touwen rond de boot vast te maken. Uiteindelijk is het gelukt, de boot is uit de modder gehaald en via de takelwagen op de kant gebracht.

De mede-eigenaar van de boot is geschrokken. Op zaterdag 9 augustus
2008 is hij bij de boot geweest en heeft water uit de boot weggepompt. Waarschijnlijk heeft hij een fout gemaakt bij het leegpompen van de boot, waardoor de boot is gezonken.