Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg heet Uitmarkt weer van harte welkom

Persbericht


18 augustus 2008
Voor de tweede keer op rij verwelkomt Zeeburg de Uitmarkt in het Oostelijk Havengebied. Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus is er in dit toonaangevende architectuurgebied weer van alles te beleven op het gebied van kunst en cultuur. De Uitmarkt is het grootste culturele evenement van Nederland.

Net als vorig jaar is er weer een informatie- en boekenmarkt op de Piet Heinkade. Studio K en Nowhere uit Zeeburg zijn vertegenwoordigd met een kraampje. Verder zijn er in diverse prominente culturele voorzieningen, zoals Muziekgebouw aan 't IJ, pakhuis de Zwijger en het Lloydhotel, optredens voor jong en oud. Ook het podium van Nowhere, the Remix, is net zoals vorig jaar te vinden op de Kop van het Java-eiland.

Foto: Uitmarkt 2007 (bron: Uitmarkt)

Stadsdeelwethouder Kunst en Cultuur, Dennis Straat, is blij met de komst van de Uitmarkt. 'Een weekend lang kunnen bezoekers weer genieten van onder andere theater, toneel, cabaret, dans, muziek en kunst. Spektakel dat prachtig past in de architectuur van het Oostelijk Havengebied.'

Cultuur in Zeeburg

Zeeburg herbergt veel culturele schatten. 'Een tocht door Zeeburg laat zien dat er het hele jaar van alles te zien en te beleven is voor jong en oud. Van concerten in het Muziekgebouw aan 't IJ tot film- en theatervoorstellingen in Studio K. Maar Zeeburg kent ook veel evenementen, bijvoorbeeld het Spektakel op IJburg op zondag 17 augustus en het B-oost festival in het Oostelijk Havengebied van 26 tot en met 28 september. De Uitmarkt past perfect in dit plaatje', aldus Dennis Straat.

Kunst en cultuur is sterk in ontwikkeling in Zeeburg. De oude beeldengroep Amphitrite keert terug naar de KNSM-laan. Verder komt er binnenkort een internationaal kunstwerk op IJburg in de vorm van een rode bank van 100 meter. Dit is een geschenk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan relaties over de hele wereld.