Vereniging Natuurmonumenten


HERSTEL VLONDERPAD KOREMBURGERVEEN
18-08-2008

Meddose Veen
Natuurmonumenten begint 21 augustus met herstelwerkzaamheden aan het vlonderpad. Het pad ligt in het Meddose Veen en maakt onderdeel uit van de Korenburgerveenroute. Het vlonderpad, dat begint bij de uitkijktoren, is al meerdere keren gerepareerd en wordt in zijn geheel vernieuwd. Het pad wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten. In natte periodes, bij hoge waterstand, is het raadzaam om minimaal kuithoge laarzen te dragen. De werkzaamheden duren maximaal een maand. Kom kijken en geniet van de zompige bossen met overgang naar rietland en heide-hoogveen met groen veenmos en roodbruine gagel. Voor meer informatie zie www.Natuurmonumenten.nl, wandelroute 92.

Werkzaamheden
Het huidige vlonderpad is aangelegd in het kader van het Hoogveenherstelproject Korenburgerveen 2001. Alle palen en planken van het huidige vlonderpad worden weggehaald. Ter vervanging worden nieuwe palen geslagen waarop de nieuwe planken voor het vlonderpad worden bevestigd. De planken worden met gaas bekleed als antislip. Voor de palen en de planken wordt PLATOhout gebruikt. Inlands zachte en snelgroeiende houtsoorten worden verduurzaamd door een speciaal kookproces, waar geen chemicaliën aan te pas komen, tot hoogwaardig hout met een lange levensduur. De kosten van het vlonderpad worden gefinancierd door Natuurmonumenten en Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Hans Rauwerdink, boswachter Winterswijk, tel. 06-51 490 470 of 0543-51 39 41