Politie Hollands Midden Politie neemt vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Twee bestuurders veroorzaakten een aanrijding. Eén bestuurder had geen rijbewijs maar scoorde wel boven de invorderingsgrond. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom reed zondag 17 augustus rond 03.25 uur op een parkeerplaats aan het Henri Dunantplein een 20 jarige automobilist uit De Zilk achteruit tegen een daar geparkeerde auto. Er ontstond lichte schade. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 530 ug/l.

In Noordwijk hield de politie zondag 17 augustus rond 01.00 uur op de Rijnsburgerweg een 20 jarige bromfietser uit Noordwijk aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 385 ug/l.

In Rijnsburg hield de politie zondag 17 augustus rond 21.20 uur een 48 jarige man in zijn woning aan. Zijn aanhouding volgde na een melding van getuigen dat de man met zijn auto op de Leidsevaart in Noordwijkerhout bijna tegen schutten en hekken was gereden en men het sterke vermoeden had dat hij dronken was. De politie ging aan het adres van de man waar hij inmiddels was gearriveerd. Hij had inderdaad te veel drank op. De uitslag van zijn ademanalyse was 940 ug/l.

In Leiden reed een 35 jarige fietser uit Leiden vrijdagavond 15 augustus rond 22.00 uur op de Drie Octoberstraat tegen een vrouw uit Leiden die daar fietste. De vrouw kwam daardoor ten val waardoor ze enkele blauwe plekken opliep. De man reed door en ging een woning binnen. Dit zag een getuige die de agenten het adres wees. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse met een uitslag van 615 ug/l. Naast een invordering krijgt de man een proces-verbaal voor doorrijden na aanrijding. Zondag 17 augustus rond 04.15 uur zagen agenten op de Willem de Zwijgerlaan een scooter rijden met daarop twee niet gehelmde mannen. Bij de controle die volgde bleek dat de 22 jarige bestuurder uit Leiden te veel drank op had. Zijn ademanalyse kwam uit op 665 ug/l. Naast dit kwam aan het licht dat de scooter niet verzekerd was en dat de Leidenaar niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Deze was voor hem in 2006, na eerdere invordering, ongeldig verklaard.

In Gouda hield de politie zondag 17 augustus rond 21.50 uur op de Bodegraafseweg een 37 jarige automobilist uit Reewijk aan. Hij had te veel gedronken en was toch achter het stuur gekropen. De uitslag van zijn ademanalyse was 820 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem. In 2005 werd bij hem 470 ug/l. vastgesteld.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog dertig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen, Noordwijk ( 2x ), Rijnsburg ( 5x ), Leiden ( 4x ), Voorschoten ( 2x), Leiderdorp ( 5x ), Zoeterwoude, Ter Aar, Alphen aan den Rijn ( 4x ), Hazerswoude - dorp, Reeuwijk, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda (2x).

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Rijnsburg Getuigen van mishandeling gezocht Een 16 jarige Rijnsburgse heeft vrijdag 15 augustus aangifte van mishandeling gedaan tijdens de feestweek. Zij werd die nacht tussen 24.00 en 02.00 uur op de Graaf Florislaan geslagen in het gezicht door een jongen terwijl een andere haar bij een arm vast had. De Rijnsburgse was met haar fiets aan de hand richting de Vliet gelopen toen zij drie luidruchtige jongens zag gelopen. Toen deze haar riepen gaf de Rijnsburgse kort antwoord terug. Twee van hen werden boos waarna de mishandeling plaatsvond. De jongens zijn daarna lachend doorgelopen. De politie zoekt getuigen van de mishandeling zich te melden. Een van de jongens droeg een wit shirt met lange mouwen. De andere droeg een donker vest en heeft een fors postuur. De derde jongen heeft kort stekelig haar. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.