Gemeente Dongen


Marijntje Heijblom wint tekenwedstrijd

Marijntje samen met wethouder Ad Stoop Een duidelijke tekening waarmee verkeersgebruikers worden opgeroepen rustig bij scholen te rijden: hiermee heeft Marijntje Heijblom de jaarlijkse Wij gaan weer naar school- tekenwedstrijd gewonnen. Wethouder Ad Stoop (Verkeer) reikte op maandag 18 augustus de prijs uit op Basisschool De Springplank in s Gravenmoer.

De winnende tekening hangt vanaf deze week op posterformaat op tientallen plekken langs wegen in de gemeente Dongen. Marijntje werd verrast op haar eerste schooldag. Na een uitleg van wethouder Ad Stoop over het belang van verkeersveiligheid rond scholen kreeg Marijntje een uitvergrote en ingelijste versie van haar tekening overhandigd. Bovendien kregen zij en haar klasgenootjes een enorme slagroomtaart kado die ze samen mochten opeten.

Verkeersactie
De actie Wij gaan weer naar school wijst weggebruikers op het begin van het schooljaar. Samen met de hele klas Rond deze tijd stappen veel kinderen weer op de fiets. Hierbij is wederzijds begrip van alle weggebruikers van belang. Het verkeersproject Wij gaan weer naar school is een landelijke actie georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. In Dongen is de posteractie hiervan een terugkerend onderdeel.