Gemeente Lelystad

Natuursteunpunt in hal stadhuis

In de hal van het stadhuis staat sinds kort een natuursteunpunt Natuurrijk Lelystad, een grote vitrinekast met allerlei natuurinformatie. Geen natuur uit verre oorden maar gewone natuur van vlak bij huis. Het is de bedoeling dat niet alleen de gemeente informatie over de natuur verzorgt maar ook andere organisaties en verenigingen die zich met de natuur bezighouden.

Informatie

In de kast, die vlakbij de publieksbalie staat, vindt men op dit moment informatie over Entente Florale, de groencompetitie waar Lelystad aan deelneemt en tuinnatuur, verzorgd door de Lelystadse afdeling van Groei en Bloei. Landschapsbeheer Flevoland geeft informatie over een van haar natuurprojecten waar ook vrijwilligers aan deelnemen. Het is de bedoeling dat de informatie regelmatig wisselt, bijvoorbeeld met de verandering van de seizoenen.

Bijzondere natuurwaarneming

Heeft u iets bijzonders gezien in uw tuin of de Lelystadse natuur? Laat het ons weten en mail uw foto of uw verhaal naar natuurrijklelystad@lelystad.nl. Een bijzondere foto kan een plekje in het natuursteunpunt krijgen, andere waarnemingen kunnen vermeld worden in de maandelijkse rubriek Natuurrijk Lelystad in de Krant van Flevoland.

Groene stad

Lelystad is een groene, natuurrijke stad. In de tuinen, het openbaar groen en de bossen groeit en leeft van alles. Tientallen soorten bomen, struiken en kruiden maar ook duizenden verschillende dieren en andere, grote en kleine organismen. Zo zijn Lelystad en Flevoland bij deskundigen en liefhebbers beroemd vanwege hun bijzondere varens en paddestoelen. Ook veel andere, minder bekende planten en dieren hebben het naar hun zin in de Lelystadse natuur.

---