Koninklijke Nederlandse Schaakbond

KNSB zoekt nog enkele plaatsen voor 50-plus masterproject

De KNSB is dit voorjaar begonnen met een masterproject dat zich richt op de 50-plus schaker. Dit project is in het bijzonder bedoeld voor mensen die geĂŻnteresseerd zijn in het schaken, maar die niet in een vast verenigingsverband op een clubavond willen spelen.

Op 1 juni zijn drie plaatsen met het Master Project gestart in de vorm van een pilot project: Elburg, Rotterdam en Leeuwarden. Daar is Leiden intussen bij gekomen. Na de zomer zullen nog eens zes plaatsen aan het project worden toegevoegd. Voor iedere nieuwe plaats is een startsubsidie van EUR 5000 beschikbaar om de activiteiten van de grond te krijgen.

Plaatsen die aan het masterproject willen meedoen kunnen zich tot 31 augustus 2008 aanmelden bij het Bondsbureau van de KNSB. Er hebben zich intussen reeds de nodige belangstellende clubs en samenwerkingsverbanden van clubs gemeld, maar er kunnen nog enkele bij. In de eerste week van september zal een keuze worden gemaakt uit de aanmeldingen.

Uitvoerige informatie over het masterproject is te vinden op www.schaakbond.nl/masters. Daar kunt u lezen aan welke voorwaarden een project moet voldoen om voor deelname in aanmerking te komen.
---