Politie Amsterdam-Amstelland

Update August Adjoeba: Getuigenoproep in AT5 / (18/08/08)

Vanavond maandag 18 augustus doen politie en justitie in verband met de doodgeschoten August Adjoeba, een speciale getuigenoproep in een opsporingsbericht bij AT5. Getuigen of mensen die informatie hebben over dit geweldsmisdrijf worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het rechercheteam via: 020-5594200.

Eerder verscheen dit bericht: 11/08/2008 / Dode na schietincident in Buitenveldert / A.J. Ernststraat Bij een schietincident op de A.J. Ernststraat is vanochtend een 34-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer is van Surinaamse komaf en een bekende van de politie. Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit.

De politie kreeg omstreeks tien uur een melding van een schietpartij. Het slachtoffer werd meerdere keren beschoten en overleed ter plekke. Ook de auto van een voorbijgangster werd geraakt.

De verdachten zijn gevlucht en de vermoedelijke vluchtauto werd kort daarop brandend aangetroffen in de Watergraafsmeer.

De Dienst Regionale Recherche, afdeling Zware Criminaliteit, hebben de zaak in behandeling. Specialisten van Bureau Forensische Opsporing zijn met een technisch sporenonderzoek bezig.
Update dode man Liergouw / (18/08/08)

Op het stoffelijk overschot dat vrijdag 15 augustus werd gevonden ter hoogte van de Liergouw is sectie verricht. Hierbij zijn enkele tientallen zogenaamde 'slikkers-bollen' aangetroffen, met daarin cocaïne. Er zijn geen aanwijzingen dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. De identiteit van de man is nog niet bekend. Zijn signalement luidt als volgt:


- 1.60m - 63 kg - kort steil haar, kleur zwart - kleine tatoeage op de rechter bovenarm bestaande uit drie letters, kleur groen/blauw - de man is mogelijk al wat ouder - wit polo shirt met korte mouwen - lange beige broek De politie is op zoek naar mensen die deze man mogelijk (her)kennen. Eerder verscheen dit bericht: 15/08/2008 / Dode man aangetroffen in Noord De politie heeft vrijdagochtend 15 augustus rond elf uur, ter hoogte van de Liergouw het stoffelijk overschot aangetroffen van een onbekende man. Een passant ontdekte het slachtoffer en belde de politie. Naar de identiteit van de man en de exacte doodsoorzaak stelt de politie een onderzoek in. Bureau districtsrecherche Noord heeft de zaak in onderzoek.