Ministerie van Defensie

ACTUEEL

18-08-2008 15:24

AFGHANEN VIEREN ONAFHANKELIJKHEIDSDAG

Parade van ANA-militairen ter gelegenheid van Afghaanse Onafhankelijkheidsdag. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Afghanistan stond vandaag stil bij haar onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Gouverneur Hamdam en bestuurders van de provincie Uruzgan waren voor de viering aanwezig op het kamp van de vierde Afghaanse Brigade in Tarin Kowt. Samen met vertegenwoordigers van de Task Force Uruzgan (TFU) zagen zij een militaire parade aan zich voorbijtrekken.

Gouverneur Hamdam sprak van een feestelijke dag voor de militairen en burgers van Afghanistan en refereerde aan 89 jaar geleden toen onder koning Amanoellah het verdrag voor de onafhankelijkheid van Afghanistan werd getekend.

Plaatsvervangend commandant TFU, luitenant-kolonel Maurice Timmermans, overhandigt een tevredenheidsbetuiging aan een van de Afghaanse militairen. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Onder de gasten waren onder anderen de commandant van de vierde Afghaanse Brigade, evenals de commandanten van de politie en nationale veiligheidsorganisatie en verschillende provinciale en lokale bestuurders. Nederland was ruim vertegenwoordigd met de plaatsvervangend commandant TFU, de civiele vertegenwoordiger en een deel van de taskforce. Zij reikten namens de gouverneur aan verscheidene Afghaanse militairen tevredenheidsbetuigingen uit.

Ook het Operational Mentor and Liaison Team was present. Deze Nederlandse militairen in Tarin Kowt trainen en ondersteunen de Afghaanse militairen.