KNHS


Nederland vijfde in Olympische landenwedstrijd springen 18 augustus 2008

Hong Kong De Nederlandse springequipe is in de Olympische landenwedstrijd op een gedeelde vijfde plaats geëindigd. De Oranje equipe van bondscoach Ehrens kwam op een totaal van 34 strafpunten, evenveel als Duitsland. In een barrage moesten Canada en Amerika uitmaken wie zich Olympisch kampioen mag noemen. Hierbij trokken de Amerikanen aan het langste eind en wonnen Goud. Zilver dus voor de Canadezen en Brons ging verrassend naar Noorwegen. De vierde plaats ging naar Zwitserland.

Als eerste Nederlandse starter reed Angelique Hoorn sterk rond maar de amazone moest met haar Blaauwendraads OBrien wel 8 strafpunten incasseren. Marc Houtzager reed vervolgens met Opium VS een heel knap rondje waarbij een fout op de inspring van een van een van de dubbelsprongen en een tijdfout hem op 5 strafpunten kwam te staan. Vincent Voorn zal weinig goede herinneringen aan deze wedstrijd hebben. De communicatie met zij Audis Alpaillon Armanie was helemaal zoek waardoor zijn eindtotaal op 27 strafpunten kwam. Als laatste starter toonde Gerco Schröder al zijn vakmanschap en reed Eurocommerce Monaco met slechts 4 strafpunten naar de finish.

Zowel Marc Houtzager, Angelique Hoorn als Gerco Schröder hebben zich ook voor de individuele finale van deze Olympische Spelen weten te plaatsen. Houtzager staat nu 8e, Hoorn 18e en Schröder 29e in de individuele ranglijst. Dit individuele kampioenschap wordt aanstaande donderdag verreden, alle ruiters beginnen dan weer met een schone lei aan hun wedstrijd.

Een uitgebreider bericht volgt zo spoedig mogelijk.