Gemeente Dirksland


Provincie subsideert innovaties

Hebt u vernieuwende ideeën, maar zoekt u samenwerking en geld om uw ideeën te realiseren? Dan is de Subsidieregeling Clusterprojecten van de provincie Zuid-Holland wellicht interessant voor u!

De komst van een tomatenplukrobot, het hergebruik van afvalwater voor drinkwater of de realisatie van een lichtgewicht binnenvaartschip. Dit zijn voorbeeldprojecten voor bedrijven die in Zuid-Holland willen innoveren. Bedrijven die hun internationale concurrentiepositie willen verbeteren, kunnen vanaf 1 september a.s. een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling Clusterprojecten. De provincie stelt in totaal 13,5 miljoen euro beschikbaar.

De Subsidieregeling Clusterprojecten geldt voor bedrijven en onderzoeksinstellingen die werkzaam zijn in of voor de volgende clusters:
Greenports (sierteelt en voedingstuinbouw),
Life & Health Sciences (onder andere farmaceutische industrie), Transport & Logistiek (onder andere vervoer) en Water & Deltatechnologie (onder andere waterbouw).

Bedrijven die vanaf 1 september a.s. in aanmerking willen komen voor subsidie, kunnen zich alvast voorbereiden. Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie over de voorbereiding, subsidievoorwaarden, de aanvraagprocedure en de hoogte van het bedrag is te vinden op www.kansenvoorinnovatie.nl