Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 32 - 2008

INGEKOMEN BOUW -EN SLOOPAANVRAGEN


* J. van Kesteren, betreffende de bouw van een berging aan de Kastanje 34;

* De sloop van de vloerbedekking en de onderliggende laag aan de Veenpluis 6-8.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling m.t.v. artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor de uitbreiding van de woning (bg + verd.) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 1340, gelegen aan de Wingerdstraat 4.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Ontheffing m.t.v. art. 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1489, gelegen aan het Draadeind 7.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Wet Milieubeheer
Op 16 november 2007 is een aanvraag om vergunning ingekomen van Genuva B.V.. De aanvraag heeft betrekking op een revisievergunning voor een agrarisch bedrijf aan het adres Vleutstraat 38-40.

Op 14 maart 2008 is een aanvraag om vergunning ingekomen van Slagerij Jos Beerens B.V.. De aanvraag heeft betrekking op een revisievergunning voor een slagerij waar het vee volgens het ambachtelijk slachtproces wordt geprepareerd. De slagerij is gelegen aan het adres Hoofdstraat 10a.

Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen en daaraan voorschriften te verbinden in het belang van de bescherming van het milieu. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Wet Geluidhinder m.t.v. 3.4 AWB
Op 23 juni 2008 is een aanvraag ingekomen om een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. De aanvraag heeft betrekking op een aantal te bouwen woningen in bestemmingsplan Zessprong te Best. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarde te verlenen. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 6 augustus 2008 t/m 16 september 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 16 september 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Voor de procedure van de ontwerpbesluiten Wet Milieubeheer en Wet Geluidhinder is het van belang te weten dat alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerp-besluit later beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De bouw van een overkapping aan de Michiel de Ruyterstraat 48;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Batalaan 2d;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Heilig Hartstraat 16;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Driehoekweg 3;
* De bouw van 10 patiobungalows aan de Schutboomweg ongenr. (1e fase);

* Het intern slopen van een bedrijfspand aan het Wilhelminaplein 6.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Straatnaamwijziging en straatnaamtoekenning
Op 13 mei 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om straatnaamgeving vast te stellen voor `Zessprong' en `Vendelier' (Schutboom-Noord). Tevens heeft team Vergunningen nieuwe huisnummers vastgesteld voor de panden aan de `Zessprong'. De inwerkingtreding voor `Zessprong' is op 1 november 2008. De inwerkingtreding voor `Vendelier' is op 6 augustus 2008. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
De besluiten liggen vanaf 6 augustus 2008 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij balie 2. Voor meer informatie over de straatnaamgeving kunt u terecht bij mevrouw H. Jacobs van cluster Ontwikkeling, tel: 0499 -360 911. Voor meer informatie over de huisnummering kunt u terecht bij mevrouw A. van den Berk van team Vergunningen, tel: 0499 -360 911.

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit tot straatnaamgeving is gepubliceerd, kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB BEST. Binnen zes weken na de dag waarop de besluiten tot huisnummering zijn verzonden, kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB BEST.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend nadat bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift is ingediend. U dient bij het verzoek tot voorlopige voorziening een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen.