Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 33 - 2008

INGEKOMEN BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN


* C. van de Ven, betreffende wijziging bouwvergunning (kantoorruimte) aan de Maas 27;

* M. de Bruin, betreffende het wijzigen van de inrichting/indeling aan de Dieze 28;

* W. van Riet, betreffende de uitbreiding van de winkel met bovenwoning aan de Nieuwstraat 75;

* A. Adams, betreffende de uitbreiding van de woning en de bouw van een zwembad aan de Wildheuvel 33;

* E. Cornelissen, betreffende de bouw van een woning in het plan "de Zesspong";

* A. Adigüzel, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Mr. C. Goselingstraat 14;

* F. Smits, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Speldenmaker 1;
De sloop van het pand aan de Kanaaldijk 19.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling gebruiksvoorschriften
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens vrijstelling te verlenen van de gebruiksvoorschriften aan:


* Mevrouw M. de Brouwer voor het gebruik van het vrijstaand bijgebouw behorende bij de woning aan de Prinses Margrietlaan 22 als schoonheidssalon.

De vrijstelling moet worden verleend met toepassing van artikel 6, lid 8 van de voorschriften van het bestemmingsplan Woongebied Heivelden

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Ontheffing gebruiksvoorschriften m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO Het college van burgemeester en wethouders is voornemens ontheffing te verlenen van de gebruiksvoorschriften voor:


* Het vestigen van een showroom in kachels, sauna's en solarproducten op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 3373 (ged.), gelegen aan de Fabrieksweg 40.

De ontheffing moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO).

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Ontheffing m.t.v. artikel 3.22 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens tijdelijk ontheffing te verlenen voor:


* Het vestigen van een bedrijf in Grondverzet en Sloopwerken op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie B, nummer 2597, gelegen aan de Eindhovenseweg-Zuid.

De ontheffing moet worden verleend met toepassing van artikel 3.22 van de Wet op de ruimtelijke ordening en geldt voor een periode van maximaal 5 jaar.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede liggen de ontwerpbesluiten voor de Ontheffingen met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 13 augustus 2008 t/m 23 september 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Voor de Vrijstelling Gebruiksvoorschriften is de periode van ter inzage legging 13 augustus 2008 t/m 26 augustus 2008.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 23 september 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Bouwprojecten De Zessprong m.t.v. art. 19 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op de op 15 juli 2008 door gedeputeerde staten van Noord-Brabant verleende categorieaanwijzing, voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de volgende bouwprojecten in het plangebied "De Zessprong":


* De aanleg van de openbare inrichting, waaronder de herinrichting van de wegenstructuur met bijbehorende voorzieningen (o.a. riolering) van het tot het plangebied behorende deel van de Kapelweg, Broekstraat en St. Antoniusweg;

* Vestiging van een zorgboerderij aan de St. Antoniusweg 5, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummers 730 en 731;
* Realisatie van een bedrijfsruimte met -woning op drie percelen aan de Kapelweg ong., kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummers 5263 (ged.), 5286 (ged.) en 5300 (ged.);
* Vergroting van het bestaande bijgebouw aan de Kapelweg 7, kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummer 5230;
* Realisatie van een woonboerderij met bijgebouw aan de Kapelweg ong., kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummers 5301 en 5302;

* Realisatie van een woonhuis met bijgebouw aan de Kapelweg ong., kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 726 (ged.).

Het voorontwerpbestemmingsplan "De Zessprong" vormt de ruimtelijke onderbouwing van de projecten. Het plangebied is in hoofdzaak gelegen tussen de Oirschotseweg, Ringweg, St. Antoniusweg en St. Franciscusweg. De zessprong (het kruispunt van wegen) vormt het hart van de ontwikkeling.

Met de ruimtelijke ontwikkeling van "De Zessprong" wordt vooruitgelopen op de woningbouwontwikkeling van Aarle. Met de separate planvorming wordt sterk ingezet op het waarborgen en waar mogelijk versterken van de karakteristieke landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied rondom de zessprong. Onze ambitie is om in het gebied een hoogwaardig woon- en kleinschalig bedrijvenmilieu te creëren. Het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitplan De Zessprong biedt het welstandskader voor de ontwikkelingen.

Inzage
De ontwerptekeningen liggen conform de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 13 augustus 2008 gedurende zes weken en derhalve tot en met 23 september 2008 voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u de plannen inzien.
Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging zijn zienswijze kenbaar maken. De indiening van deze inspraakreactie kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer M. Timmermans (telefoonnummer 0499-360486).

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* Wijziging bouwvergunning (loods) aan de Maas 27;
* De bouw van een tuinhuis (kelder + verd.) aan de Johannes Verleunstraat 2a;

* Het plaatsen van een onderwijslokaal (de Zevensprong) aan de Haktol 1;

* Het vernieuwen van de kozijnen (Wilhelminaschool) aan de Koningin Emmalaan 25;

* Het verhogen van de bestaande loods en de uitbreiding van de opslagloods aan de Sonseweg 15;

* De bouw van een garage aan de Mr. C. Goselingstraat 96;
* De bouw van een terrasoverkapping en het wijzigen van de gevel aan de Spoorstraat 26;

* De bouw van een terrasoverkapping aan de J.H. de Rooijstraat 26;
* De sloop van bijgebouwen aan de Mosselaarweg 14;
* De sloop van twee woningen aan de Kruisparkweg 40 en 42.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Melding op grond van artikel 8.4 van de Wet Milieubeheer Door de directie van Th. van de Loo, Fabrieksweg 17 te Best is een kennisgeving gedaan op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval milieubeheer voor het bewerken van gemengd puin met een mobiele puinbreker. De locatie waar de activiteiten plaats zullen gaan vinden is aan de Fabrieksweg/Binnenweg te Best. De verwachte datum van aanvang is 18 augustus a.s. De werkzaamheden zullen circa 5 werkdagen in beslag nemen. Er moet worden voldaan aan de algemene regels van eerdergenoemd besluit.

Feestweekend
Buurtvereniging S.K.V. heeft een kennisgeving incidentele festiviteiten gedaan voor het houden van een feestweekend op 15 en 16 augustus 2008. Het feestweekend zal plaatsvinden in het buurthuis en de daaraan gelegen feesttent, gelegen aan de Oude Baan 10. Op grond van het bepaalde in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Buurthuis S.K.V. ontheffing van de geluidsvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op vrijdag 15 augustus tussen 20.00 uur en 24.00 uur en zaterdag 16 augustus.