Provincie Noord-Holland

Datum

18-8-2008

Onderwerp

Hooijmaijers opent fabriek in China

Nieuwsredactie

Op zondag 17 augustus heeft gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland in China de nieuwe fabriek geopend van de joint venture tussen het Alkmaarse bedrijf AFPRO-filters en de Chinese airconditioningproducent Yatai. De bedrijven zijn de samenwerking aangegaan tijdens de in 2006 door de provincie georganiseerde handelsmissie naar China. De joint venture genereert naar verwachting een omzet van ca. $ 100 miljoen per jaar.

Joost Verlaan, directeur van de joint venture AFPRO China, is blij met de ondersteuning van de provincie in China. De provincie heeft ervoor gezorgd dat wij direct en op het juiste niveau relaties hebben met bestuurders in China, iets wat anders jaren zou kosten of misschien onmogelijk zou zijn, aldus Verlaan. Zijn Chinese partner bevestigt dat. Internationaal zakendoen is voor een groot deel afhankelijk van het verkrijgen van de juiste contacten. Dankzij het contact met de provincie hebben wij inzicht gekregen in het zakendoen in de EU en toegang gekregen tot de EU.

Gedeputeerde Hooijmaijers is verheugd over de resultaten die het Noord-Hollandse bedrijf in China heeft behaald: De samenwerking met Yatai is goed voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid. Hij opende de fabriek nadat hij een vastgoed- en logistieke missie naar China had afgerond.