Gemeente Heemskerk


maandag, 18 augustus 2008

Burgerplatform Wmo Heemskerk zoekt nieuwe leden

Het Burgerplatform Wmo in Heemskerk is op zoek naar nieuwe leden. Inwoners van Heemskerk met een brede maatschappelijke belangstelling kunnen lid worden van het platform, dat twaalf leden telt.

Van nieuwe leden wordt verder verwacht dat zij over goede communicatieve vaardigheden beschikken, hoofd- en bijzaken goed kunnen scheiden, een MBO-denkniveau hebben en niet professioneel betrokken zijn bij een maatschappelijke organisatie in Heemskerk. Het platform wil graag zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van de Heemskerkse samenleving en is daarom vooral op zoek naar mensen van allochtone afkomst, ouders van jonge kinderen en jongeren vanaf 23 jaar, maar iedereen die belangstelling heeft wordt uitgenodigd om te solliciteren. De tijdsbesteding aan de werkzaamheden van het Burgerplatform Wmo bedraagt ongeveer vier uur per week. Hieronder vallen onder andere de maandelijkse vergaderingen en het bijwonen van bijeenkomsten.

Het Burgerplatform Wmo is een adviesraad die kritisch kijkt naar de voorstellen van burgemeester en wethouders rondom de Wmo. De gemeente legt haar plannen voor aan het platform, het zogenaamde gevraagde advies. Daarnaast kan het platform ongevraagd advies aan de gemeente geven. De leden van het platform hebben zitting op persoonlijke titel en vertegenwoordigen daarmee alle burgers van Heemskerk. Leden hebben voor drie jaar zitting in het Burgerplatform. Herbenoeming is maximaal twee keer mogelijk. De gemeente Heemskerk is vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) binnen de gemeente. De Wmo gaat over veel terreinen van maatschappelijke ondersteuning. Voorbeelden hiervan zijn: buurthuizen, subsidies aan verenigingen, ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers en voorzieningen aan mensen, die hulp nodig hebben in het dagelijks leven.
Voor meer informatie óf voor een sollicitatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Burgerplatform Wmo, de heer F. Wevers, telefoon 0251-241749 of e-mail fryvo@remove-this.casema.nl
---