Politie Gelderland-Zuid

Drie fietsers ten val

Nijmegen, Wijchen, 18-08-2008 o Door verschillende oorzaken kwamen zondag en maandag in Wijchen en Nijmegen drie fietsers zo ongelukkig ten val dat zij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Het betreft drie keer een eenzijdig ongeval.

In Nijmegen raakte zondagavond rond 22.35 uur op de Malvert 13e straat een 49-jarige inwoonster van die plaats gewond nadat zij, vermoedelijk onder invloed van drank, met haar fiets was gevallen. De vrouw kwam vanuit de 14e straat en wilde het trottoir op fietsen ter hoogte van een invalidenverlaging. Zij kwam met haar hoofd op het wegdek. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel vermoedde een hersenschudding. Ter observatie is de 49-jarige naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd.

In Wijchen kwamen twee fietsers ten val. De eerste zondagavond omstreeks 22.30 uur. Een aantal vriendinnen waren aan het fietsen over de Zuiderdreef toen zij een man met fiets op het fietspad zagen liggen. De man, later bleek een 58-jarige Wijchenaar, lag met zijn hoofd in een flinke plas bloed en snurkte. Het alarmnummer werd gebeld en de vrouwen verleenden tot de komst van de ambulance eerste hulp door de man wakker te houden. Met flinke sneeën in zijn hoofd werd de Wijchenaar per ambulance naar een ziekenhuis gebracht om gehecht te worden en verder onderzoek. De 58-jarige verklaarde later naar een gezellig feestje te zijn geweest. Zijn fiets is op het politiebureau afgehaald.
Maandagmiddag rond 16.05 uur kwam op de Spoorstraat een 18-jarige fietsbestuurster uit Houten ten val. Zij reed richting Herenstraat, raakte een bolder op het trottoir en raakte in de val vervolgens met haar hoofd het wegdek. Ook de 18-jarige moest gehecht worden en is voor verdere hulp naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd. (08)

Laatst gewijzigd 18-08-2008 18:38 | © Regio Gelderland-Zuid |