Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 32

14 augustus 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 24 augustus 2008

Wethouder Bolsius opent Jeugdvakantieland 2008

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) opent woensdag 20 augustus om 10.00 uur het Jeugdvakantieland 2008 in Ahoy, aan de Ahoyweg 10. Dit grootste speelplein van Rotterdam is open van 20 tot en met 28 augustus en richt zich met sportieve en educatie activiteiten op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Jeugdvakantieland biedt een breed aanbod aan activiteiten verspreid over vijf hallen, met elk een verschillend thema. De programmering bestaat onder meer uit: een simulatorenhoek, veel verschillende sporten, een meidenhonk, een verkeerstuin en optredens van Circus Rotjeknor. Hal 5 staat dit jaar in het teken van het Groenjaar. In deze hal kan er op speelse en avontuurlijke manier kennis gemaakt worden met de natuur en het milieu.

(Voor meer informatie: Sport en Recreatie, Irene Warbout, tel. 010 - 267 3122)

Burgemeester Opstelten verwelkomt congresdeelnemers van de European Association for the Study of Science and Technology

Burgemeester Ivo Opstelten verwelkomt woensdag 20 augustus om 19.00 uur de deelnemers van het congres van de European Association for the Study of Science and Technology (EASST) in het stadhuis, aan de Coolsingel 40. Het doel van EASST is om communicatie, uitwisseling en samenwerking op het gebied van wetenschap- en technologiestudies te stimuleren. Europa met haar verscheidenheid aan onderwijs, cultuur, taal en politieke stijlen, biedt EASST de mogelijkheid een discussieforum te creëren en resultaat te boeken in onderzoek en onderwijs.

(Voor meer informatie: Marije Stofregen, Erasmus MC, tel. 010 - 703 8147)

Burgemeester Opstelten reikt John van der Wel Penning uit

Burgemeester Ivo Opstelten reikt zondag 24 augustus om 15.00 uur de John van der Wel Penning uit aan mevrouw Krielen van de vrijwilligersorganisatie WorkMate. WorkMate is een volledig op internet gebaseerd netwerk van vrijwilligers, die door hun werkgevers worden gesteund. Vrijwilligers kunnen zich op opgeven voor incidenteel vrijwilligerswerk. De prijs, ter waarde van ¤ 2.500,-, wordt om de twee jaar uitgereikt aan een goed Rotterdams doel dat onverdiend niet voldoende onder de aandacht komt. De penning werd in 1998 ingesteld door de Stichting Vrienden van De Pijp, ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van Bierhandel De Pijp. De penning houdt de herinnering blijvend aan het overleden mede-bestuurslid en Pijp directeur Rob - John - van der Wel. De uitreiking vindt plaats tijdens het evenement Heerlijk Rotterdam op de Parklaan.

(Voor meer informatie: Patrick Davidson, Public Affairs Management BV, tel. 06 - 2509 0509)

Wethouders Harbers geeft startschot Formula Zero Championship

Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) geeft op vrijdag 22 augustus om 16.00 uur op het Willemsplein naast de Erasmusbrug het startschot voor het Formula Zero Championship 2008. Op 22 en 23 augustus vindt in Rotterdam het Formula Zero Championship plaats, het eerste internationale kampioenschap voor waterstofracers. Formula Zero is de eerste raceklasse waarbij de deelnemers geen CO2 uitstoten. Het kampioenschap sluit aan bij de ambitie om steeds meer duurzame evenementen naar Rotterdam te halen. Zes raceteams van internationale topuniversiteiten gaan twee dagen met elkaar de strijd aan op het Willemsplein. De universiteitsteams hebben hun eigen waterstof- en brandstofcelracer ontworpen en gebouwd. Formula Zero promoot nul emissie 'van bron tot band' technologie door races te organiseren voor brandstofcelrace-auto's. Het doel van Formula Zero is om automobilisten enthousiast te maken voor brandstofcelvoertuigen en de invoering ervan te versnellen.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, afdeling Concerncommunicatie,

Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35 of 06 - 51 07 47 86)

En verder...

is burgemeester Opstelten zondag 24 augustus vanaf 18.30 uur aanwezig bij het Feyenoord-Unicef Galadiner in de Kuip. Het galadiner vindt plaats op de middenstip op het gras van de Kuip en heeft als doel fondsen te werven voor Unicef.

(Meer informatie: Chris Woerts, Feyenoord Rotterdam, tel. 010 - 292 6891)>

noot voor de redactie/