Provincie Noord-Holland

Datum

12-8-2008

Onderwerp

Voorbereidingen aanleg vrije busbaan Oosttak: traject Uithoorn-Legmeerdijk

H Wijker

De provincie Noord-Holland start in de week van 18 augustus met voorbereidende werkzaamheden voor een vrije busbaan tussen het busstation Uithoorn en de Legmeerdijk. Het gaat om een deel van de zogenaamde Oosttak, een zijtak van de Zuidtangent.

Tussen het busstation Uithoorn en de Noorddammerweg wordt tot medio november 2008 o.a. gewerkt aan het verleggen van kabels en leidingen. Hiervoor zullen enkele bomen en struiken worden gerooid. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 7.00 tot 17.00 uur.

Zuidtangent
Het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer is een van de speerpunten van de provincie Noord-Holland. De Zuidtangent is openbaar vervoer van hoge kwaliteit en rijdt tussen station Haarlem, via Schiphol, naar Amsterdam Zuidoost. Daarnaast zijn er twee zijtakken: de Zuidtak van Hoofddorp naar Nieuw Vennep en de Oosttak van Hoofddorp naar Uithoorn. Meer informatie over de Zuidtangent op: www.noord-holland.nl/projecten/zuidtangent.

De Oosttak
De Zuidtangent wordt vanuit Hoofddorp uitgebreid naar Uithoorn, de zogenaamde Oosttak. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van Uithoorn en Aalsmeer. Het traject Hoofddorp Uithoorn is opgesplitst in vier deeltrajecten, waarvan het traject Uithoorn - Legmeerdijk er één is. Later dit jaar volgt informatie over de daadwerkelijke aanleg van de busbaan.

Partners
De provincie Noord-Holland zorgt voor de aanleg en het beheer van de nieuwe busbaan. Stadsregio Amsterdam en de provincie zijn gezamenlijk opdrachtgever van de Zuidtangent en ook verantwoordelijk voor de financiering van de nieuwe baan. Vanwege het succes van de Zuidtangent wordt het netwerk de komende jaren uitgebreid.