Gemeente Ubbergen


Nieuwe Ubbergseweg
Persberichten

Werkzaamheden N325 Nieuwe Rijksweg - Nieuwe Ubbergseweg

Verkeershinder van maandag 18 augustus tot medio september 2008.

De provincie Gelderland start op 18 augustus tot medio september 2008 met onderhoudswerkzaamheden aan de Nieuwe Rijksweg - Nieuwe Ubbergseweg in Ubbergen en Nijmegen. Het verkeer zal in deze periode in de avond en nacht van 20.30 uur tot 6.00 uur over Duitsland worden omgeleid. Reizigers wordt geadivseerd reisdocumenten mee te nemen.

Vanaf de Duitse grens tot het Keizer Traianusplein - met uitzondering van de kruising met de Verbindingsweg en de Sint Hubertusweg - wordt de weg opnieuw geasfalteerd met het zogenaamde stille asfalt. Tevens worden er op het gedeelte van de Nieuwe Rijksweg vanaf de kruising met de Rijksstraatweg tot aan de kruising met de Sint Hubertusweg extra verstevigingslagen asfalt aangebracht. Op dit gedeelte komt aan beide zijde van de weg een passeerhaven voor het landbouwverkeer. De verlichting op de kruising Nieuwe Rijksweg met de Rijksstraatweg wordt vernieuwd.

Verkeersmaatregelen
Het werk wordt in 2 fases in de avond en nacht uitgevoerd. De werkzaamheden starten 's avonds om 20.30 uur en duren tot 6.00 uur de volgende dag. Met uitzondering van donderdagavonden, dan starten de werkzaamheden om 21.30 uur in verband met de koopavond. Omdat de omleiding over Duitsland loopt wordt geadviseerd reisdocumenten mee te nemen.
Overdag worden ook enkele werkzaamheden uitgevoerd. Deze duren tot medio september. Dit gebeurt met een halve rijbaanafzetting. Het verkeer wordt indien nodig met behulp van verkeerslichten langs het werk geleid. (Brom)fietsers zullen door de werkzaamheden niet gehinderd worden.

Fase 1, 25 augustus tot en met 28 augustus
Dit betreft het gedeelte vanaf het Keizer Traianusplein tot aan de kruising met de Sint Hubertusweg. Er wordt in de avond en nacht van maandag 25 augustus tot en met donderdag 28 augustus gewerkt. De Nieuwe Rijksweg - Nieuwe Ubbergseweg is dan in zijn geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer vanaf Duitsland en de Ooijpolder met als bestemming Nijmegen wordt omgeleid via de grensovergang bij Wyler en Berg en Dal richting Nijmegen en vice versa.

Fase 2, 1 september tot en met 4 september
Dit betreft het gedeelte vanaf de kruising met de Sint Hubertusweg tot aan de Duitse grens. Er wordt in de avond en nacht van maandag 1 september tot donderdag 4 september gewerkt. De Nieuwe Rijksweg is dan in zijn geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer dat komt vanaf Nijmegen en de Ooijpolder met bestemming Duitsland zal worden omgeleid via Nijmegen, Berg en Dal en de grensovergang bij Wyler richting Duitsland en vice versa.

Tijdens de uitvoering in de avond en nacht rijdt er geen openbaar vervoer over de Nieuwe Rijksweg. De betrokken busmaatschappij brengen het publiek op de hoogte van de aangepaste dienstregeling door middel van persberichten en informatie in de bussen.

Bovenstaande is een planning. Door regen of onvoorziene omstandigheden kan deze nog veranderen.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met Nicole Wagener, (026) 359 84 65,
n.wagener@prv.gelderland.nl of met de afdeling Communicatie, Persdesk, (026) 359 94 46. Na kantooruren kunt u bellen met onze piketmedewerker, 06 5027 30 53.