Nederlandse Orde van Advocaten

Symposium en debat over vakbekwaamheid - 18 september Den Bosch

Wat maakt de advocaat held van de rechtsstaat?

De lustrumbundel `De Advocatenstandaard', die de Orde onlangs publiceerde, belicht de ontwikkeling van de advocaat vanuit verschillende gezichtspunten. De schrijvers van deze bundel schenken veel aandacht aan vakbekwaamheid. Maar wat houdt vakbekwaamheid eigenlijk in en wat maakt de advocaat vakbekwaam?

Het Advocatenblad recenseerde de bundel en deed de terechte oproep de discussie over vakbekwaamheid breder te voeren dan alleen via publicaties. De Algemene Raad neemt die handschoen op en organiseert een symposium en debat over de vorming en ontwikkeling van een professionele advocaat. Symposium en debat maken deel uit van een reeks van activiteiten die de Orde op 18 en 19 september in Den Bosch organiseert.

De Orde nodigt u van harte uit met passie deel te nemen aan dit actuele debat.

Hiervoor nodigt de Orde, naast advocaten, ook andere deskundigen op dit terrein en stakeholders uit.

Prof. mr. S.C.J.J. Kortmann zit het symposium voor en leidt het debat. Kortmann, oudadvocaat, is rector magnificus van de Radboud Universiteit te Nijmegen en hoogleraar burgerlijk recht. In de paneldiscussie komen diverse onderwerpen aan de orde, waarbij iedereen volop mee kan debatteren.

De Algemene Raad stelt uw aanwezigheid zeer op prijs.

Graag tot ziens op 18 september aanstaande om 15.00 uur in Theater aan de Parade in Den Bosch!

U kunt zich aanmelden via debat@advocatenorde.nl of via de antwoordkaart. Bekijk de uitnodigingskaart voor meer informatie.
---