Gemeente Helmond


Campagne 'De scholen zijn weer begonnen'

Automobilisten dienen alert te zijn op kinderen die vanaf 18 augustus weer naar school gaan.

In Helmond wordt de komende weken aandacht besteed aan het feit dat leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs weer naar school gaan. Vooral automobilisten moeten extra goed letten op deze jonge groep voetgangers en fietsers die vaak nog niet veel verkeerservaring heeft, onverwacht verkeersgedrag vertoont of zich niet goed aan de verkeersregels houdt.

Wennen

Na de vakantie moet iedereen weer een beetje wennen aan het drukke verkeer. Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het begin van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Automobilisten op hun beurt moeten waarschijnlijk ook weer wennen aan de schoolgaande kinderen.

Campagneborden

Om de verkeersdeelnemers attent te maken op deze drukkere periode voert het Platform Verkeersveiligheid Helmond (PVVH) jaarlijks de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Ook dit jaren hangen er langs verschillende wegen in Helmond weer campagneborden met de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. Achter deze [Logo De scholen zijn weer begonnenNieuwe afbeelding (4).jpg?hid=img;ar=0] tekst schuilt een vraag aan automobilisten en andere weggebruikers: houd rekening met kinderen die weer naar de basisschool of het voortgezet onderwijs gaan. Belangrijke tips zijn: rijd 30 kilometer per uur in een woonwijk en bij een school én geef kinderen zoveel mogelijk voorrang. Naast de campagneborden gaat de politie in Helmond extra controleren op snelheid rondom scholen, vervoer van kinderen in de auto en parkeren bij scholen. Op de website van Veilig Verkeer Nederland zijn allerlei tips en informatie te vinden over schoolgaande kinderen in het verkeer; zowel voor de volwassen automobilist als de kinderen zelf.