Raad van State


maandag 18 augustus 2008
Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland heeft verleend aan Overslag Terminal Alphen B.V. voor de op- en overslag van afvalstoffen aan de Boskoopseweg in Alphen aan den Rijn. Een verhuur- en aannemingsbedrijf en de eigenaar van twee woningen die op 70 meter van de terminal liggen, zijn het niet eens met deze milieuvergunning. Zij hebben beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij zijn bang dat het bedrijf een onaanvaardbare geluidsoverlast zal veroorzaken. (zaaknummer 200707577/1)

11.00 uur

Zitting over het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen om binnen 18 maanden het gebruik van de panden Coosje Buskenstraat 93-99 door de Stichting Huiskamerprojekt voor Drugsgebruikers stop te zetten. Na 18 maanden zal de drugshulpverlening worden ondergebracht in een ander pand. Vanaf 1979 worden de panden aan de Coosje Buskenstraat gebruikt voor hulpverlening aan drugsverslaafden. Een eigenaar van een aantal woonappartementen en een hotel in dezelfde straat zijn het niet eens met de termijn van 18 maanden die de stichting is gegund. Zij willen een onmiddellijke sluiting. De stichting vindt de termijn van 18 maanden juist weer te kort. Volgens haar is de verplaatsing van drugsopvang naar een andere locatie in de stad een zeer tijdrovende en bijna onmogelijke opgave. (zaaknummer 200800625/1)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

14.15 uur

Zitting over het besluit van gedeputeerde staten van Zeeland waarbij nieuwe voorschriften zijn verbonden aan de milieuvergunning voor de bedrijven Scheldepoort B.V. en Schelde Marinebouw. Deze bedrijven hebben een vergunning voor scheepsreparatie, het samenstellen van offshore-constructies en scheepsnieuwbouw aan de scheepswerf in Vlissingen. Naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 15 augustus 2007 heeft het provinciebestuur een aantal voorschriften in de vergunning aangepast. Volgens het naastgelegen bedrijf Compagnie de Manutention Ro-Ro heeft de provincie onvoldoende gehoor gegeven aan de uitspraak van de Raad van State. Het bedrijf vindt sommige milieuvoorschriften nog steeds niet streng genoeg. (zaaknummer 200708451/1)