Ingezonden persbericht


Jonge Democraten voeren actie tijdens
Tilburgse introductieweek
De Nederlandse vrijheid verzuipt!

TILBURG - Afgelopen maanden werd er regelmatig gediscussieerd over het al dan niet inperken van vrijheden. De arrestatie van de cartoonist Nekschot leverde de meeste commotie op, maar ook het verbod op paddo's en het dreigende verbod op `happy hours' laat zien dat vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. De Jonge Democraten Brabant, de jongerenorganisatie gelieerd aan D66, houden daarom op de dinsdag van de Tilburgse introductiedagen een actie onder het motto: 'Laat je vrijheid niet verzuipen'.

In heel het land staan de Jonge Democraten met deze actie op de introductiedagen van de verschillende HBO's en universiteiten. Om extra aandacht te vragen hebben zij een zwembad met badeendjes meegenomen. Elk van deze eendjes stelt een vrijheid voor.

Pas gekozen voorzitter van de Brabantse afdeling Sabrina van Eijs legt uit: "Er wordt ons steeds meer verboden om te doen. Het lijkt wel alsof ze de vrijheden waar wij in Nederland zo trots op zijn willen wegnemen. Daarom moeten wij nu actie ondernemen". Om hun standpunt uit te dragen staan zij dinsdag met een stand op de informatiemarkt van Universiteit van Tilburg. Zij zullen hier flyeren onder de nieuwe HBO en universitaire studenten in Tilburg. Hiermee hopen zij politieke bewustzijn te creëren onder de studenten en zo een tegengeluid te laten horen tegen deze maatregelen.

"Deze informatiemarkten zijn dan ook een ideaal moment om nieuwe leden en belangstellende te werven, het succes van het afgelopen halfjaar hopen wij dan ook door te kunnen trekken" aldus Van Eijs. Afgelopen periode groeide de Jonge Democraten landelijk naar het record van meer dan 2000 leden, wat een groei van 30% in hield ten opzichten van een halfjaar daarvoor.

Voor de pers:
De Jonge Democraten zullen aanwezig zijn op de informatiemarkt van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie:
Sabrina van Eijs (voorzitter Jonge Democraten Brabant) Tel: 06-16435948
Peter van Gool (voorlichting Jonge Democraten)
06-51643951


---- --