TNT Group

Persbericht

TNT rondt integratie Speedage af

18 augustus 2008, 08:45 CET - Amsterdam, Bangalore - TNT, een van de grootste expressbedrijven ter wereld, wijzigt de naam van Speedage, haar Indiase tak voor binnenlandse expressdiensten over de weg, in TNT. Speedage is in september 2006 door TNT overgenomen. De naamswijziging getuigt van de succesvolle integratie van Speedage in het wereldwijde expressnetwerk van TNT. Het opereren onder één merknaam ondersteunt de strategie van TNT, die erop gericht is nummer één te worden op de Indiase markt voor binnenlandse en internationale expressdiensten op basis van een geïntegreerd netwerk voor lucht- en wegvervoer.

Van de vier grootste expressaanbieders zijn wij de eerste die een acquisitie in India laat overgaan op de eigen merknaam. Wij kunnen onze klanten nu via één centraal punt oplossingen bieden voor zowel internationaal expressvervoer door de lucht met levering op de volgende dag als tijdzekere binnenlandse expressdiensten, op basis van een geïntegreerd netwerk voor weg- en luchtvervoer, aldus Abhik Mitra, Managing Director TNT India.

Tegelijk met de rebranding wordt een gezamenlijke klantenservice met één centraal telefoonnummer ingesteld. De naamsverandering wordt doorgevoerd op borden, voertuigen, bedrijfskleding, de website en alle raakpunten met de buitenwereld waar het merk zichtbaar is. Het voeren van een enkele merknaam vergroot de zichtbaarheid van de onderneming en haar producten en diensten. Bestaande klanten van Speedage kunnen voor alle informatie die ze nodig hebben terecht op de website van TNT (www.tnt.com).

TNT India heeft 3500 medewerkers, 614 depots, 29 hubs en 1546 voertuigen voor lijndiensten binnen heel India. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bangalore.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.