Gemeente Wunseradiel


Eerste bouwkavels De Dôle 2 verkocht

De Dôle 2
De eerste bouwkavels in het nieuwbouwplan De Dôle 2 in Witmarsum zijn door de gemeente Wûnseradiel verkocht aan inwoners van Witmarsum. Tot
1 augustus jl. waren de kavels alleen beschikbaar voor de inwoners van dit dorp. De komende twee weken komen ook de inwoners van andere dorpen in Wûnseradiel in aanmerking voor een bouwkavel en na 1 september staat de inschrijving open voor mensen van buiten de gemeente.

De Dôle 2 is een duurzaam nieuwbouwproject aan de zuidkant van Witmarsum. Hier worden in totaal 46 woningen gebouwd: 20 huurwoningen van woningcorporatie Welkom en 26 vrije sector woningen. Bijzonder aan de wijk is de aandacht voor duurzaamheid. Alle woningen worden zonder aardgasaansluiting gebouwd en verwarmd door aardwarmte. Daarnaast is het mogelijk zonnepanelen op de dakken te plaatsen, zodat de woningen heel energiezuinig zijn. We verwachten dat de kavels komen in de eerste helft van 2009 beschikbaar zijn.

Tot 1 augustus jl. stond de inschrijving voor de bouwkavels alleen open voor inwoners van Witmarsum. Tot 1 september aanstaande staat de uitgifte van bouwkavels open voor alle inwoners van de gemeente Wûnseradiel. De gemeente geeft de kavels in eigen beheer uit.

Meer informatie over de Dôle 2 is te vinden op de website www.dole.nl en op de website van Welkom, www.welkombijwelkom.nl. U kunt voor meer informatie terecht op het gemeentehuis te Witmarsum, bij de afdeling VROM.