Ingezonden persbericht




Aladdin sluit overeenkomst met Giesecke & Devrient

Giesecke & Devrient gaat krachtige USB-authenticatietechnologie van Aladdin gebruiken in eigen StarSign e-Identity Token-oplossing

IJsselstein, 18 augustus 2008 â¤* Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, heeft een overeenkomst gesloten met Giesecke & Devrient (G&D). Deze overeenkomst geeft Giesecke & Devrient het recht om de USB-smartcardtechnologie van Aladdin te gebruiken in StarSign e-Identity Token-oplossingen. G&D is een technologisch vooraanstaand bedrijf op het gebied van smartcards en IT-beveiligingsoplossingen.

'We verwachten dat deze wereldwijde licentie de groei stimuleert in de Verenigde Staten en Europa, en op andere continenten', zegt Dr. Kai Grassie, hoofd van de New Business Division van G&D.

'We zijn verheugd te mogen samenwerken met G&D, een gerenommeerde speler in de markt van identiteits- en toegangsbeheer', zegt Shlomi Yanai, vicepresident van de Aladdin eToken Business Unit van Aladdin Knowledge Systems. 'Nu G&D de technologie van Aladdin gaat gebruiken, kunnen organisaties wereldwijd profiteren van de meest uitgebreide, robuuste en krachtige authenticatieoplossingen.'

De Aladdin-technologie is gepatenteerd in de Verenigde Staten onder US 6.748.541 en US 6.763.399, en in Europa onder EP 1.001.329.

####

Over StarSign e-Identity Token Solutions

De StarSign-productserie is een flexibele en modulaire e-Identity Token-oplossing voor krachtige authenticatie, encryptie en digitale handtekeningen. StarSign e-Identity Token beveiligt de toegang tot Virtual Private Networks (VPN's), online portals en online bankieromgevingen. Bedrijven kunnen deze oplossing inzetten voor Single Sign-on-procedures. Gebruikers hebben de keuze uit een groot assortiment van authenticatieapparaten, zoals smartcards, USB-tokens, card-tokens, Bio-tokens en Mobile Security Cards (MSC's).

Over Giesecke & Devrient

Giesecke & Devrient (G&D) is een technologisch vooraanstaand bedrijf op het gebied van smartcards. G&D levert oplossingen op basis van smartcards voor telecommunicatie, elektronische betaalsystemen, gezondheidszorg, ID-systemen, de transportsector en IT-beveiliging (PKI). Giesecke & Devrient is ook de belangrijkste producent van papiergeld en veiligheidsdocumenten in Duitsland. Het bedrijf is tevens toonaangevend op het gebied van betaalautomatisering. G&D is gevestigd in München, Duitsland. De G&D Group heeft wereldwijd vestigingen en joint ventures. In het fiscale jaar 2007 werkten er bijna 9.000 mensen; de omzet in dat fiscale jaar bedroeg meer dan 1,5 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.gi-de.com.

Over Aladdin eToken

Aladdin eToken is wereldwijd marktleider voor authenticatieoplossingen via USB. eToken zorgt voor krachtige gebruikersauthenticatie en kosteneffectieve oplossingen voor wachtwoordbeheer met het oog op veilige netwerktoegang. Daarnaast biedt eToken ultieme gegevensbeveiliging via verbeterde versleuteling en digitaal ondertekenen. Ook zorgt de oplossing dat een organisatie voldoet aan wereldwijde wet- en regelgeving. Zie ook www.Aladdin.com/eToken.

Over Aladdin

Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot en met bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang, en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.

Ingezonden persbericht