Ingezonden persbericht


Het bieden van goede service wordt beloond op eBay.nl

Nederlandse eBay-verkopers profiteren van kortingsprogramma s in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten

Amsterdam, 18 augustus 2008 Vanaf vandaag profiteren Nederlandse eBay-verkopers die handel drijven met eBay-gebruikers in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, van de kortingsprogramma s in deze landen. Binnen deze programma s worden professionele eBay-handelaren beloond voor het bieden van een goede dienstverlening (1).

De kortingsprogramma s bieden veel voordeel voor professionele, Nederlandse eBay-verkopers. Een betrouwbare eBay-handelaar kan bijvoorbeeld profiteren van betere zichtbaarheid bij zoekresultaten. Daarnaast kunnen ze aantrekkelijke kortingen krijgen op de plaatsingskosten en de verkoopcommissie.

Het is de eerste keer dat professionele eBay-verkopers uit een bepaald land meeprofiteren van het kortingsprogramma van een ander land. Nederland is van oudsher een land met een grote handelsgeest en export is al eeuwenlang een belangrijk aspect van de Nederlandse economie. Door internet is dit eenvoudiger dan ooit. Het merendeel van onze Powersellers (oftewel veelverkopers) is, met succes, internationaal actief. Het is voor ons dan ook logisch om onze gebruikers mee te laten profiteren van de voor hun meest relevante kortingsprogramma s, aldus Eugenie van Wiechen, Managing Director van eBay.nl & Marktplaats.nl.

Powerseller Jaap Bambach is blij met het nieuwe initiatief: Dit kortingsprogramma is een win-win situatie voor alle eBay-gebruikers. Verkopers die zich nu al iedere dag inzetten om een goede klantenservice te bieden worden hiervoor beloond. Hierdoor worden ook andere verkopers gestimuleerd om meer aandacht aan dienstverlening te besteden. En dat heeft weer een positief effect op de gebruikerservaring van kopers!

Voor meer informatie over de kortingsprogramma s lees: http://pages.ebay.nl/powerseller/centrum.html

(1) Dit is gebaseerd op de gedetailleerde verkoperbeoordelingen (objectomschrijving, communicatie, verzendtijd, verzendkosten).

Over eBay®
eBay heeft na zijn oprichting in 1995 een krachtig platform voor de handel in goederen en diensten gecreëerd. Met 84.5 miljoen actieve gebruikers is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor zijn kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gebruikersgemeenschap, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 39 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Door een reeks van diensten aan te bieden, zoals het online betaalsysteem PayPal, maakt eBay het mogelijk om in de voortdurend groeiende e-commerce markt lokaal, nationaal als internationaal te handelen. Elke dag staan er miljoenen producten in duizenden categorieën te koop op eBay. Sinds zijn oprichting is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Danielle van Leeuwen

Text 100 Public Relations

Direct: +31 (0)20 530 43 48

E-mail: danielle.vanleeuwen@text100.nl