Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Siekerman benoemd tot uitgever Wonen Sanoma Uitgevers

HHoofddorp, 18 augustus 2008 - Ard Siekerman wordt per 1 oktober uitgever van het cluster Wonen bij Sanoma Uitgevers. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de titels VT Wonen, 101 Woonideeën, ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, More Than Classic, Seasons, Home and Garden en Tuin & Co. Op dit moment is Siekerman uitgever van de Glossy's bij Sanoma.

Siekerman volgt Lisette Heemskerk op die sinds half juni directeur is van dochteronderneming Mood for Magazines. De afgelopen 3,5 jaar was Siekerman uitgever van de Glossy's bij Sanoma Uitgevers.

"Ik kijk met zeer veel genoegen terug op mijn jaren bij de Glossy's. Samen met de collega's uit het cluster hebben we veel kansen gehad, veel tot stand gebracht en voor veel vernieuwing gezorgd. Uitgever van het wooncluster - met ook weer prachtige merken - betekent een nieuwe uitdaging waar ik graag veel energie in wil stoppen om onze ambities te verwezenlijken. Ik heb er veel zin in!", aldus Ard Siekerman.

COO Print Henk Scheenstra: "Ik ben erg blij met de benoeming van Ard als uitgever Wonen. Hij brengt een schat aan ervaring mee op de lezers- en op de advertentiemarkt, zowel binnen Sanoma als daarbuiten. De laatste jaren heeft Ard ons glossy portfolio succesvol gepositioneerd en MIND magazine en Grazia gelanceerd. Met hem aan het roer kunnen we onze sterkte positie in het woonsegment nog verder uitbouwen."

Johan Keurentjes, die na het vertrek van Lisette Heemskerk tijdelijk de functie van uitgever van het print cluster Wonen bekleedde, gaat zich nu weer volledig richten op zijn functie als online uitgever Wonen. Het is nog niet bekend wie Ard Siekerman opvolgt als uitgever van de Glossy's. Naar opvolging wordt gezocht.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1100 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht