Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Warsteiner lanceert wereldwijde reclamecampagne in Nederland Kwaliteit, zuiverheid en smaak van het premium pilsener staat centraal

Tiel, 18 augustus -- Bierbrouwer Warsteiner start vandaag zijn internationale reclamecampagne in Nederland. Na Duitsland is Nederland het eerste land waar de commercials te zien zijn. De hoofdrol is voor het product zelf: het premium pils van Warsteiner, dat voor pure kwaliteit staat. Met de campagne wil Warsteiner zijn solide positie in Nederland verder uitbouwen.

De campagne bestaat uit twee commercials en twee print- en outdooruitingen. De nadruk ligt op de zuiverheid, kwaliteit en smaak van Warsteiner. Het product is in zijn zuiverste vorm te zien: een gouden drank tegen een zwarte achtergrond. De campagne sluit daarmee aan bij de groeiende behoefte van het bewust genieten van pure, natuurzuivere producten.

Internationaal en lokaal
Warsteiner heeft gekozen voor een campagne die rekening houdt met zowel de wereldwijde afzetmarkt als de lokale wensen. Het Duitse reclamebureau Kolle Rebbe heeft intensief samengewerkt met de nationale Warsteiner-teams. De regie was in handen van de Engelsman Stuart Parr en voor het camerawerk was de Engelse Ian Foster verantwoordelijk. Verder is er samengewerkt met Barrandov Studios in Praag (productie), ARTEM in Londen (special effects) en Digital Domain in Los Angeles (postproductie).

Leonard Mes, commercieel manager Warsteiner Benelux: 'De campagne 'Das Pure Produkt' heeft in Duitsland dit jaar al veel waardering gekregen. We lanceren de campagne nu internationaal waarbij Nederland de primeur heeft. Na vijf jaar vonden we het tijd om hier weer nadrukkelijk van ons te laten horen. Zo willen we de solide positie die we hier in de retail en horeca hebben gerealiseerd verder uitbouwen.'

De commercial en low-res beeldmateriaal is te vinden op: www.warsteiner.nl/nieuwe-reclame-campagne


- Einde -

Over WARSTEINER
WARSTEINER Premium Pilsener wordt al sinds 1753 gebrouwen in het plaatsje Warstein in het Sauerland. Inmiddels is de Warsteiner Brauerei de grootste private bierbrouwer van Duitsland. Het premium pilsener dat wordt gebrouwen in een van de modernste brouwerijen ter wereld wordt geëxporteerd naar meer dan 60 landen. In Nederland deed Warsteiner in 1986 zijn intrede in de horeca. Sinds 1996 is het pils ook bij de slijter en supermarkt verkrijgbaar.